avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

In cazul in care actiunea de divort a fost introdusa si a fost fixat primul termen, reclamantul mai poate schimba "motivul" divortului acesta nefiind intemeiat? Mama poate fi acuzata de parasire de domiciliu sau abandonul minorilor daca pleaca sa locuiasca in alta parte?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 08:10, 9 Martie 2010
Partea interesata poate dispune probe,martori prin care sa demonstreze caracterul neintemeinat al motivului invocat
Daca parasirea domiciliului,a avut scop indepartarea acutizari situatiei,in raport de alte probe administrate,instanta,suverana in solutionare se poate pronunta aasupra abandonului
ynocentta

Pana la primul termen de judecata , cand partile sunt legal citate , se pot face precizari cu privire la cererea introductiva de instanta.( mai exact , e intregita, modificata, sunt aduse in discutie alte efecte ale divortului , spre exemplu ).

In acest sens , pot fi invocate noi motive de desfacere a casatoriei.

Si dupa acest moment procesual, in cazul in a fost invocata culpa exclusiva , si din probatoriile administrate reiese culpa comuna , instanta de judecata retine aceasta modalitate de desfacere a casatoriei.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Parasirea de domiciliu nu mai exista, ea era o limitare a libertatii omului si intre timp a cazut si regimul care a consacrat aceasta tampenie care tinea sotii langa partenerii lor care-i mai si altoiau uneori in miez de noapte (sau zi).
Deci am trecut peste asta...
Parasirea de domiciliu poate fi invocata ca o chestiune de fapt, ca o imposibilitate de continuare a relatiei, fara sa arate musai vina celui care a parasit locuinta comuna.
Abandonul inseamna lasarea fara aparare, adica cel care a abandonat un minor l-a lasat fara posibilitatea de a se hrani, in grija nimanui, prin coclauri in care nu-si putea regasi casa, rudele etc., nu are ce manca, cine-i deschide o usa ori da un pahar cu apa.
Sigur, descrierea de mai sus e una precara juridic, dar incearca sa faca o idee celor care nu au studii de specialitate.
Lasarea minorului in grija celuilalt parinte sau a unei persoane cunoscute/specializate nu inseamna abandon. Altfel, ar insemna ca fiecare lasare la gradinita e abandon.
Reclamantul isi poate completa sau modifica cererea de divort pana la prima zi de infatisare.
Parasirea domiciliului nejustificat si lipsirea de intretinere si ingrijire a copiilor minori pot fi motive intemeiate de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 in ce conditii instanta poate respinge o cerere de divort (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu gabriel82 gabriel82 Buna ziua!Am o mare problema:sunt casatorit de doi ani si in ultimele luni nu ma mai inteleg cu sotia iar acum doua luni a plecat de acasa si nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)