avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie

ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta
Da , puteti sa divortati.
Parasirea nejustificata a domiciliului conjugal consituie motiv de divort....
Daca , insa , aceasta s-a intamplat din cauza violentei , a certurilor repetate , nu -l puteti invoca in vederea retinerii culpei exclusive....
Da, evident se poate invoca acest motiv ca motiv de divort. Una dintre cele trei indatoriri fundamentale ale sotilor conform Codului familiei este aceea de a locui impreuna. De asemenea va recomand sa cereti desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei si cererea copilului sau copiilor spre crestere si ingrijire, daca aveti. Va doresc mult succes.
dupa casatorie nu au mai fost certuri si nici motive pentru a parasii domiciliul ,pur si simplu mi s-a spus ca viata ei nu este alaturi de mine,i-am respectat dorinta si de atunci nu am mai luat legatura
Puteti solicita desfacerea casatoriei din cupla exclusiva a paratei (sotiei) pe motivul parasirii domiciliului conjugal si a separarii in fapt.

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minor atomica_8700 atomica_8700 buna ziua.sunt casatorita de 2 ani,am un copil de 4 luni iar sotul a plecat de acasa.as vrea sa stiu ce acte trebuie pt inaintarea divortului si cum sa obtin ... (vezi toată discuția)
Divort parasirea domiciuliului conjugal lisnik_19 lisnik_19 buna ziua am o intrebaresunt cetatean al r.m si sunt casatorita cu cetatean roman. eu lam parasit si lam rugat sa div amiabil si el ma ameninta ca da div ca ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna ContSters274581 ContSters274581 Vreau sa divortez dar sotul nu doreste din motive de ordin material cred eu.Cum ar fi mai bine sa procedez/? Nu doresc despagubiri doar sa divortez.El are ... (vezi toată discuția)