avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort culpa comuna

Vreau sa divortez dar sotul nu doreste din motive de ordin material cred eu.Cum ar fi mai bine sa procedez/? Nu doresc despagubiri doar sa divortez.El are domiciliul la casa mea de la tara,eu am domiciliul la apartament oras,tot proprietatea mea.Pot sa afirm in cererea de divort ca nu mai stam impreuna de 2 ani, daca in week-end mai veneam la gratar cu copiii si nepotii mei? Imi trebuie martori daca invoc culpa comuna? Martori nu prea am fiindca el se comporta urat numai cu mine si se abtine cand de fata mai sunt si altii.Nu avem copii impreuna.In lipsa lui pot divorta ,inteleg ca el vrea sa plece la lucru in strainatate la anu.Sincera sa fiu cred ca are probleme psihice deoarece reactioneaza exagerat la orice nimic mai ales cand am eu alta opinie.Nu mai pot continua asa ,ca ma scoate si pe mine din minti acest comportament.Daca el duce martori mincinosi care spun ca stam impreuna desi pe CI avem adrese diferite,ce se intampla?Ce e mai credibil Cartea de Identitate sau martorul?
Cel mai recent răspuns: ContSters274581 , utilizator 17:02, 17 Decembrie 2012
Inainte de despartirea in fapt domiciliul conjugal unde se afla? Este foarte important acest aspect.
Refuzul nejustificat al unuia dintre soti de a locui impreuna cu celalalt sot sau parasirea nejustificata a domiciliului conjugal reprezinta un motiv intemeiat de divort. Culpa urmeaza a se dovedi cu orice mijloc de proba, martori, inclusiv inregistrari audio-video.
Totusi se poate incerca o cale de mediere pentru a se ajunge la un acord.
Este varianta cea mai simpla, ieftina, eleganta si care dureaza cel mai putin si se poate realiza la notar.

Daca nu reusiti un acord de divort al sotului puteti formula actiunea de divort facand mentiunea despartirii in fapt de 2 ani si daca nu a intervenit o învoiala cu privire la
nume, veti reveni la numele avut anterior încheierii casatoriei. Daca doriti sa pastrati numele dobandit prin casatorie instanta poate aprecia asupra cererii chiar daca sotul nu ar fi de acord asupra acestui aspect.


Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
ContSters82289, utilizator
Se poate divorta de comun acord la notariat, mai ales ca nu aveti copii minori.

In instanta, divortul se poate pronunta din culpa comuna sau din culpa exclusiva a unuia dintre soti. Nu va fi de ajundsca aveti carti de identitate cu adrese separate. Va trebui sa aduceti si martori care sa probeze in instanta imposibilitatea continuarii casatoriei pentru motive temeinice.

Chiar daca soul va pleca la munca in strainatate veti putea introduce actiune de divort chiar si in lipsa acestuia, cu conditia sa fie citat la adresa de domiciliu.

Divortul il veti introduce la judecatoria unde ati avut ultimul domiciliu comun.
Daca va hotarati sa divortati, veti obtine divortul in instanta, chiar cu martorii pe care ii aveti
Martori as putea propune pe fiica mea sau pe ginere? altii nu stiu nimic despre relatia noastra.
am locuit impreuna in apartamentul meu pe care ulterior l-am vandut si am cumparat un altul.In acesta locuiesc eu iar sotul s-a mutat la casa mea de la tara Eu sunt cea care nu mai doreste convietuirea in doi de aceea stau separat de el.Daca divortul se pronunta din culpa mea v-a trebui sa-l despagubesc? amandoi avem cam acelasi venit lunar.Multumesc

Alte discuții în legătură

Caz ciudat - casatorie donna_ donna_ Caz ciudat: eu si sotul meu - casatoriti de 2 ani.Ambii aflati la a doua casatorie. Locuim in apartamentul lui proprietate personala, dobandit inaintea ... (vezi toată discuția)
Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)
Va rog un mic ajutor!!!! sterea sterea Buna ziua! Numele meu este Florentina,si de ceva vreme nu ma mai inteleg cu sotul meu si de aceea m-am hotarat sa divortez.Problema este ca el nu vrea sa ... (vezi toată discuția)