Am si eu o nelamurire, motiv pentru care as dori ca prin intermediul celor care cunosc legea ami raspunde si mie.Doresc a divorta iar actuala sotie nu este de acord cu divortul. Se poate acorda fara consimtamantul ei????? Va multumesc.
Desfacerea casatoriei are loc cins este imosibila convietuirea, iar cind un sot nu este de acord cu divortul, deci nu isi da consimtamintul instanta poate pronunta divortul numai in baza administrarii de probe de regula martori care sa arate ca este imposibil de continuat convietuirea.
Eu personal nu am ce sai reprosez, doar ca eu nu mai simt nimic pentru ea, dorind astfel sa divortez.Nu as avea ce sa demonstrez.Din casatorie a rezultat si un copil, ce m-a sfatuiti????
Va sfatuiesc sa luati o "pauza" un timp, sa nu va grabiti cu "divortul".Ganditi-va si la copilul pe care il aveti impreuna cu sotia precum si la motivele pentru care nu mai simtiti nimic pentru sotie.Asa cum ati zis, problema este la dvs., nu la sotie!
Divortul nu ar fi o solutie decat poate daca nu cumva in viata dvs. a intervenit o alta persoana si vreti sa va intemeiati un nou camin cu aceasta persoana (desi in viata nu este indicat sa-ti intemeiezi "fericirea" pe seama nefericirii altora!)...
Insa daca doriti cu adevarat divortul, incercati sa va convingeti sotia de acest lucru si divortati din culpa comuna, copilul urmand sa fie incredintat mamei spre crestere si educare (banuiesc ca nu il doriti dvs.).Invocati ca motive de divort imposibilitate de convietuire datorita : lipsei de comunicare, a temperamentelor diferite, a punctelor de vedere diferite etc.Orice motive din care sa reiasa ca ambii parteneri sunt "vinovati" de destramarea relatiilor conjugale.
Si totusi.... pe copil nu il iubiti? El ce vina are?
Multumesc pentru interventie . Imi iubesc copilul si vreau sa ramana la mine, chiar si el vrea acest lucru.Important este ca nu stiu daca instanta mil-l va incredinta, deoarece asa cum am mai spus nu prea am ce sa-i reprosez: lucreaza, urmeaza o facultate, fiind ultimul an, aduce venituri suplimentare dintr-o afacere, face piata , gateste, face curat, se ocupa de copill.Copilul are 18 ani, dar pentru faptul ca m-am casatorit din interes, nu din dragoste, iar acum mi-am gasit fericirea ;doresc sa-mi urmez aceasta cale.Stiu ca nu este bine sami intemeiez fericirea pe nefericirea altora, dar nu pot sa mai stau cu ea.Este prea perfecta, ma iubit si poate ma mai iubeste inca, dar eu n-am iubito si n-o iubesc. Am discutat dar ea refuza sa-mi acorde divortul, reprosandu-mi ca nu are motive, chiar daca eu vin seara numai dupa ora 9, chiar daca crede ca eu am o alta relatie, chiar daca tot eu sant cel care-i reprosez infidelitate cu toate ca este doar imaginatia mea....in speranta ca va fi de acord.Rog spuneti-mi cum sa procedez, pentru a-mni acorda divortul si a obtine copilul.
Daca copilul are 18 ani si este major, nu se mai pune in discutie "incredintarea acestuia", va fi liber sa ramana cu cine doreste.
In cazul in care cererea de divort se intemeiaza pe acordul partilor, va fi semnata de ambii soti.Va veti prezenta amandoi cu buletinele in fata instantei si veti spune ca da, sunteti de acoprd sa divortati, si gata, se va pronunta divortul.
Daca sotia nu va dori divortul, mergeti singur si formulati cererea de divort.Solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna.Va trebui totusi sa dovediti faptul ca si sotia a contribuit la imposibilitatea continuarii relatiilor conjugale, altfel, daca instanta va constata ca este numai culpa dvs., posibil sa va respinga actiunea de divort.
Daca nici asa nu se poate, incercati o despartire/separare in fapt, si vedeti cum reactioneaza sotia!Poate daca parasiti domiciliul conjugal un timp, o determinati sa va acorde divortul!Cine stie?
Divort
cris_deo
POATE IMI SPUNE SI MIE CINEVA CARUIA I S-A INTAPLAT SA I SE RESPINGA ACTIUNEA DE DIVORT CA NEINTEMEIATA SI DACA A FACUT APEL SI A CASTIGAT CUM A FACUT? VA ... (vezi toată discuția)