avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul si custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul si custodia copilului

Buna!Sunt casatorita de 6 ani jumate,am un copil de 2 ani jumate si vreau sa divortez.Nu imi mai iubesc sotul,nu avem nimica in comun si nu in ultimul rand am pe altcineva.Mentionez ca sotul meu nu stie asta.Vreau sa stiu daca pot pleca de acasa cu copilul pana nu am divortat si ce sanse am sa obtin custodia copilului daca parasesc domiciliul conjugal impreuna cu copilul.Mentionez ca nu am locuinta(locuinta unde stau este a sotului dobandita inainte de casatorie),nu am servici si nu am sprijinul familiei.Cum pot divorta fara sa pierd copilulu si fara sa trebuiasca sa stau cu sotul?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 23:02, 30 Ianuarie 2010
Mie mi se pare cam greu sa obtineti custodia in conditiile in care nu dovediti ca ii puteti ofer conditiile necesare cresterii si educarii optime...s-ar putea ca si faptul ca aveti pe cineva sa conteze, insa , depinde cum va aprecia instanta. Se va efectua su o ancheta sociala , prin care sa se constate garantiile morale s materiale, conditiile , etc.
Avand in vedere situatia nu va sfatuiesc sa parasiti domiciliul conjugal, mai ales cu tot cu copil.introduceti divortul , angajati-va macar undeva si solicitati incredintarea copilului.Nu pomeniti de relatia extraconjugala...mai ales strangeti probe de ce vreti sa divortati ...in nici un caz ca nu-l mai iubiti si aveti pe altul:D
Buna seara!
Lumea e mica iar stirile rele se afla repede.
D'na av.antoanela v'a sfatuit bine.
Daca sotul dv va afla de ,,celalalt'',va v'a fi teribil de greu,data fiind situatia: ca nu aveti unde locui si nu aveti un loc de munca, sa convingeti instanta ca sunteti un parinte BUN si puteti oferi minorului un camin si un sprijin moral

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort, custodie copil canimgizzi1984 canimgizzi1984 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de 4 ani.de un an de zile am plecat impreuna cu copilul de la domiciliul conjugal deoarece nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal adrianadrian2016 adrianadrian2016 buna ziua ! am si eu cateva nelamuriri.Sunt casatorit si am impreuna cu sotia o fetita .problema e ca sotia de 2 zile a parasit locuinta lasandu ma impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu in inainte de divort Emi80 Emi80 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai delicata. Sunt casatorita de 2 ani de zile cu sotul meu si acum, in urma unor dispute, a decis sa ne separam. ... (vezi toată discuția)