avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu in inainte de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu in inainte de divort

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie mai delicata. Sunt casatorita de 2 ani de zile cu sotul meu si acum, in urma unor dispute, a decis sa ne separam. Mentionez ca atat eu cat si el locuim in casa a carei proprietara este mama lui dar pe buletin figuram la alta adresa, deoarece la momentul casatoriei casa respectiva nu era disponibila.
Sotul meu vrea sa eliberez apartamentul in care locuim in prezent si vreau sa va intreb ce trebuie sa fac ca sa nu ma incadrez la parasire de domiciliu sau ce drepturi am in acest caz?
Cat am dreptul sa stau in casa respectiva, in ce conditii pot sa o parasesc?
Eu nu imi doresc divortul, nu vreau sa plec din aceea casa si de aceea va intreb daca este ceva de facut???

Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns.

Multumesc anticipat!


Emi
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Emi80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emi80 , utilizator 14:32, 11 August 2011
Aveti dreptul de a nu pleca de acolo.

Nu ar fi nicio problema legata de parasirea domicilului conjugal.
Deoarece casa in care locuiti nu este pe numele dv.sau al sotului,nu aveti nici mutatie la aceasta adresa,nu aveti nici un drept in casa respectiva.Este ca si cum locuiti cu chirie.Puteti locui in aceasta casa pana la pronuntarea divortului cand se va stabili custodia copilului si cand se vor imparti bunurile pe lare le aveti.Ar fi bine sa va cautati din timp o locuinta,mai ales daca doriti custodia copilului pentru ca va fi o ancheta sociala care stabileste daca aveti conditii prielnice pentru a va creste copilul.Chiar daca dv.nu doriti divortul pana la urma se va intampla.Avand in vedere cele prezentate daca veti pleca din locuinta nu veti fi acuzata de parasirea domiciliului.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsuri. Nu avem copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu impreuna cu copilul minor trilulilu trilulilu Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea unei probleme extrem de delicate, deoarece nu vreau sa fac vreun pas gresit. Casnicia mea este grav afectata de ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu? Nicoleta20_14 Nicoleta20_14 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la cateva intrebari legate de divort: *daca imi copilul si plec la mama, se considera parasire de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor vladutionel vladutionel buna ziua!. M-am despartit de sotul meu dupa 14 ani de casnicie.avem un copil de 11 ani. impreuna am sta cu chirie de 2 ani.el a plecat la parintii lui si eu ... (vezi toată discuția)