actiunea de divort, copie dupa cartea de ident., certif. de casatorie-original si cel de nastere al copilului-xerox depus in 2 exemplare.taxa de timbru de 39 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
nu va impacientati, instanta in rom. incredinteaza copilul catre mama in majoritatea cazurilor.
daca umbla cu amenintari, angajati un avocat din orasul dvs.
av.m.vasilescu
Daca existe si alte argumente seriose , pe langa parasirea domiciliului conjugal , v-as sfatui sa invocati culpa exclusiva in desfacerea casatoriei (va puteti angaja un avocat , iar cheltuielile de judecata sa ramana in sarcina lui ).
Nu cedati amenintarilor sotului si nu va impacientati. Intentati actiune de desfacere a casatoriei pe culpa exclusiva a sotului, motivat de faptul ca a parasit domiciliul conjugal, solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare si obligarea sotului la plata pensiei de intretinere.
POate face si asta, insa sansele sa obtina ceva mai mult decat enervarea sotului, sunt zero... Si legea si jurisprudenta sunt in sensul asta si pe buna dreptate... Si el e deja nervos, asa ca nu vad un castig real al plangerii...
PLus riscul de denunt calomnios... Care scade sansele la un divort din culpa lui exclusiva...
Si culpa, nu vad la ce ajuta sa fie exclusiv a unuia, e doar o exprimare a furiei din sotul care cere asta, atat... IN rest, divorturi amiabile si in cazuri in care sotii erau plini de ura, am vazut.
Nu cunosc atat de multe cazuri in care sotul ce a obtinut divortul din culpa exclusiva a celuilalt sa fie multumit, implinit, sa se simta atat de razbunat incat sa merite...
In plus, repet iar ca nu vad rostul ca unul dintre soti sa-l enerveze inutil pe celalalt, mai ales ca la mijloc e un copil si ghiciti spre cine se va canaliza ura lui adunata?
Doamna, poate ca e cam devreme sa divortati dupa nastere, nu stiu ce sa spun, poate ca mai sunt sanse. Vedeti in ce masura e o suparate de moment sau una intemeiata...
Caci dupa nastere, am vazut depresii post partum atat de urate... si problemele pe care mamica si le crea au fost, ulterior, rezolvate de soti. Va spun ca exemplu doar.
In caz ca dv. considerati ca nu merita efortul, evident, puteti depune actele. Va recomand sa discutati intai cu un avocat, macar la nivel de discutie sa va arate care sunt plusurile si minusurile pe care le aveti...
IN rest, v-au raspuns colegii!
Succes!