avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si incredintare minor

buna ziua.sunt casatorita de 2 ani,am un copil de 4 luni iar sotul a plecat de acasa.as vrea sa stiu ce acte trebuie pt inaintarea divortului si cum sa obtin custodia copilului (mentionez ca el m-a amenintat ca o sa-mi ia copilul si ca se va lupta pt obtinerea custodiei lui).Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 18:22, 7 Aprilie 2009
actiunea de divort, copie dupa cartea de ident., certif. de casatorie-original si cel de nastere al copilului-xerox depus in 2 exemplare.taxa de timbru de 39 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
nu va impacientati, instanta in rom. incredinteaza copilul catre mama in majoritatea cazurilor.
daca umbla cu amenintari, angajati un avocat din orasul dvs.

av.m.vasilescu
Daca existe si alte argumente seriose , pe langa parasirea domiciliului conjugal , v-as sfatui sa invocati culpa exclusiva in desfacerea casatoriei (va puteti angaja un avocat , iar cheltuielile de judecata sa ramana in sarcina lui ).

Nu cedati amenintarilor sotului si nu va impacientati. Intentati actiune de desfacere a casatoriei pe culpa exclusiva a sotului, motivat de faptul ca a parasit domiciliul conjugal, solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare si obligarea sotului la plata pensiei de intretinere.
inainte de a face actiunea de divort eu as face in locul dvs.altceva..as merge la procuratura si as depune plingere penala de abandon familie..
POate face si asta, insa sansele sa obtina ceva mai mult decat enervarea sotului, sunt zero... Si legea si jurisprudenta sunt in sensul asta si pe buna dreptate... Si el e deja nervos, asa ca nu vad un castig real al plangerii...
PLus riscul de denunt calomnios... Care scade sansele la un divort din culpa lui exclusiva...

Si culpa, nu vad la ce ajuta sa fie exclusiv a unuia, e doar o exprimare a furiei din sotul care cere asta, atat... IN rest, divorturi amiabile si in cazuri in care sotii erau plini de ura, am vazut.
Nu cunosc atat de multe cazuri in care sotul ce a obtinut divortul din culpa exclusiva a celuilalt sa fie multumit, implinit, sa se simta atat de razbunat incat sa merite...
In plus, repet iar ca nu vad rostul ca unul dintre soti sa-l enerveze inutil pe celalalt, mai ales ca la mijloc e un copil si ghiciti spre cine se va canaliza ura lui adunata?

Doamna, poate ca e cam devreme sa divortati dupa nastere, nu stiu ce sa spun, poate ca mai sunt sanse. Vedeti in ce masura e o suparate de moment sau una intemeiata...
Caci dupa nastere, am vazut depresii post partum atat de urate... si problemele pe care mamica si le crea au fost, ulterior, rezolvate de soti. Va spun ca exemplu doar.
In caz ca dv. considerati ca nu merita efortul, evident, puteti depune actele. Va recomand sa discutati intai cu un avocat, macar la nivel de discutie sa va arate care sunt plusurile si minusurile pe care le aveti...
IN rest, v-au raspuns colegii!
Succes!

Alte discuții în legătură

Divort fara partaj ,cu un copil bcamelia bcamelia Buna ziua! Am nevoie de un sfat locuiesc cu sotul meu si cu copilul nostru la socrii,as dori sa divortez de sotul meu deoarece relatia noastra s-a degradat ... (vezi toată discuția)
Divort onitamicoara onitamicoara ma numesc rus onita si am fost casatorita 7 ani de zile din care a rezultat un copil si are 7 ani si acum suntem in divort ,am plecat de acasa deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu impreuna cu copilul minor trilulilu trilulilu Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea unei probleme extrem de delicate, deoarece nu vreau sa fac vreun pas gresit. Casnicia mea este grav afectata de ... (vezi toată discuția)