avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara partaj ,cu un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara partaj ,cu un copil

Buna ziua!

Am nevoie de un sfat locuiesc cu sotul meu si cu copilul nostru la socrii,as dori sa divortez de sotul meu deoarece relatia noastra s-a degradat ,am urmatoarele intrebari:1 ce acte imi sunt necesare pentru actiunea de divort?
2care sunt conditiile pe care ar trebui sa le indeplinesc pantru a obtine custodia copilului care acum are 1 anisor,tinind cont de faptul ca in prezent sunt in CIC?
3as dori sa plec innainte de inceperea procesului deoarece sun aproape zilnic amenintata cu bataia ma simt terorizata psihic si simt ca nu mai fac fata presiunii,mentionez ca nu a dat in mine pina acum dar injuraturile si amenintarile au curs,ideea sete ca nu stiu cum sa procedez cu plecarea pentru a nu ma trezi ca declara ca am parasit domiciliul

Astept raspunsurile dvs si va multumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:24, 2 Septembrie 2009
In primul rand nu este nevoie numai de documente(certifcat de casatorie , carte identitate,certificat de nastere copil) dar si de cel putin 2 martori care sa sprijine in instanta afirmatiile dvs!
In al doilea rand este imperios necesar sa aveti o locuinta , indiferent ca este proprietate sau ca locuiti acolo cu chirie!
In al treilea rand , ca sa puteti pleca de acasa , trebuie intai sa faceti plangere la politie pentru amenintare impotriva sotului , sa depuneti actiunea de divort si abia apoi puteti pleca de acasa ! Insa imi este greu sa cred ca , in conditiile unei relatii tensionate , sotul va permite sa plecati impreuna cu copilul!
SUCCES!B-)
Plecarea dumneavoastra e una intemeiata , in acest caz , nimeni nu poate fi "constrans " a accepta o asemenea situatie , doar in consideratie existentei unui act.
Exista ideea de protectie , care trebuie respectata , atat in ceea ce va priveste pe dumneavoastra , cat si in ceea ce -l priveste pe copil.
Desfacerea casatoriei se va fundamenta pe ideea culpei exclusive a sotului , sau a culpei comune .

Incredintarea minorului , in conditiile date , avand in vedere "istoria familiala " a sotului dumneavoastra , va opera in favoarea dumneavoastra , sigur , oferind doua elemente de certitudine : acela al venitului si cel al locuintei stabile , cat si cel al afectiunii corespunzatoare.

Succes.
Doamna, in primul rand, daca sunteti amenintata cu bataia si sunteti terorizata, plecati cat mai repede din acel mediu, care nu este sanatos nici pentru dumneavoastra, si probabil nici pentru copil. Parasirea domiciliului este un mit!! Nu va dezavantajeaza cu absolut nimic in cazul unui divort. Probabil caracterul violent al celui/celor cu care locuiti este cunoscut si de alte persoane.

In al doilea rand, ati intrebat ce acte ati avea nevoie pentru a demara actiunea de divort. In principiu, v-ar trebui certificatul de casatorie in original, insa nu e o problema daca nu reusiti sa il luati. Apoi, v-ar mai trebui o copie dupa certificatul de nastere al copilului.

In al treilea rand, cu privire la conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a vi se incredinta copilul spre crestere si educare, ar trebui sa puteti demonstra ca aveti capacitatea morala si materiala sa acordati copilului o crestere si educatie in conditii normale. Va sugerez sa va mutati cat mai repede impreuna cu copilul intr-o alta locuinta, cu chirie eventual, dar pe termen lung, in care sa aveti conditii propice pentru cresterea copilului. A, si pregatiti-va cu martori pentru divort si incredintare, care sa ateste cele sustinute de dumneavoastra. Familia apropiata este acceptata in divort.

Succes.
Ceea ce priveste divortul, cea ma buna solutie ar fi sa contactati un avocat. In cazul in care sotul este de acord cu divortul, puteti intenta divort din culpa comuna a partilor.

Cu privire la amenintarile, puteti sa faceti plangere la Politie daca aveti martori. In acest caz plecarea Dvs. nu poate fi considerata parasirea nejustificata a domiciliului conjugal. Tot daca aveti martori, puteti sa intentati divortul din culpa sotului -- in acest caz nu este necesar acordul lui.

Cu privire la plasarea copliului, instanta decide. Cred ca aveti sanse destul de bune.

Actele necesare pentru divort sunt:
* Cerere
* Certificat casatorie (original)
* Certificate de nastere a copilului
* Taxa de timbru fiscal (30 lei)
* Timbru judiciar (0,3 lei)
Daca veti apela la un avocat, se mai adauga si onorariul lui (imi pare rau, dar in aceasta privinta nu pot sa va ajut cu informatii).
MIHAI GRIGORE a scris:

In al treilea rand , ca sa puteti pleca de acasa , trebuie intai sa faceti plangere la politie pentru amenintare impotriva sotului , sa depuneti actiunea de divort si abia apoi puteti pleca de acasa !


Fals, domnule expert!!

Alte discuții în legătură

Divort cu un bebelus de 9 luni catalinat catalinat Buna ma numesc Adina si sunt la prima casatorie si la primul divort.Casnicia mergea bine pana cand a venit pe lume primul nostru copil care in prezent are 9 ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului ContSters133679 ContSters133679 buna seara .am si eu o intrebare.in urma cu ceva timp am parasti domiciliul unde locuiam cu sotul.din cauza neintelejerilor cu el mi-am luat copilul si m-am ... (vezi toată discuția)