avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara partaj ,cu un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara partaj ,cu un copil

Buna ziua!

Am nevoie de un sfat locuiesc cu sotul meu si cu copilul nostru la socrii,as dori sa divortez de sotul meu deoarece relatia noastra s-a degradat ,am urmatoarele intrebari:1 ce acte imi sunt necesare pentru actiunea de divort?
2care sunt conditiile pe care ar trebui sa le indeplinesc pantru a obtine custodia copilului care acum are 1 anisor,tinind cont de faptul ca in prezent sunt in CIC?
3as dori sa plec innainte de inceperea procesului deoarece sun aproape zilnic amenintata cu bataia ma simt terorizata psihic si simt ca nu mai fac fata presiunii,mentionez ca nu a dat in mine pina acum dar injuraturile si amenintarile au curs,ideea sete ca nu stiu cum sa procedez cu plecarea pentru a nu ma trezi ca declara ca am parasit domiciliul

Astept raspunsurile dvs si va multumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:24, 2 Septembrie 2009
buna ziua! daca se poate, as dori sa ma ajutati si pe mine cu sfaturi...
sunt casatorita din mai 2008 iar in august 2008 am nascut un baiat. relatia mea cu sotul a fost una problematica inca de la inceput dar am acceptat sa o continui in speranta ca aparitia copilului va rezolva multe conflicte. eu nu beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului deoarece nu am fost angajata cu carte de munca cand am ramas insarcinata. pe acest motiv, sotul meu mi-a reprosat adesea ca nu aduc bani in casa. mi-a reprosat adesea ca nu am dreptul sa fiu mama, inca de cand am nascut.. caci nu am venit. aproape zilnic a trebuit sa suport certuri in care imi spunea ca sunt un nimeni, injuraturi chiar si violenta fizica.. cand aveam copilul in brate! cate o palma.. doua.. avand grija insa sa nu imi apara vanatai ca sa nu pot dovedi ca este violent iar martori nu am. la sfarsitul lunii mai 2009 m-a "invitat" sa plec (injurandu-ma.. si dupa ce consumase bauturi alcoolice) din casa (care este pe numele lui) dar sa nu indraznesc sa iau copilul cu mine.. caci nu se simte obligat sa ma mai intretina. eu nu aveam nici un venit atunci. in concluzie.. .. doua luni de zile (iunie si iulie) mi-am petrecut zilele acasa la parintii mei (noaptea veneam sa dorm in apartamentul sotului) tot parintii mei m-au ajutat cu bani, mai este si alocatia copilului.. am inceput si eu un job part-time(distribuitor de pliante publicitare). el nu a contribuit cu nimic, nici macar pentru copil, nu dadea un telefon sa vada ce mai face si doar de putine ori lua copilul sa-l duca in vizita la parintii lui. mentionez ca din mai 2009 sotul meu a depus actele pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului. mai tarziu a mentionat ca nu avea cum sa ma intretina deoarece nici pana in ziua de azi nu a primit banii de la asistenta sociala. parintii lui, care au o pensie de peste 2500 de lei (impreuna) l-au ajutat doar pe el. sotul meu isi doreste divortul acum si custodia totala a copilului. sotul meu a respins de la bun inceput ideea ca in perioada asta de criza sa acceptam ajutor din partea parintilor nostri, sa punem in calcul alocatia copilului si ceea ce mai castig eu din distribuirea pliantelor publicitare(cateva sute de lei). eu am spus ca ma angajez full time in toamna asta.. desi consider ca este prea mic copilul ca sa-l las mai mult decat cateva ore singur (inca il alaptez) ca sa nu mai imi reproseze asa de violent faptul ca nu aduc bani in casa.
in caz de divort.. eu pot sta la parintii mei, am trei frati care ma pot ajuta cu bani (inclusiv parintii) si cu tot ce ii este necesar copilului meu pana in momentul in care reusesc sa am un venit mai mare.
va rog din suflet.. sfatuiti-ma cum sa procedez ca sa obtin custodia copilului (acum are 1 an). de cand l-am nascut, sotul ma ameninta in mod constant ca mi-l ia.. caci are mai multe drepturi decat mine. sunt de acord cu divortul, nu ma intereseaza altceva.. (bunuri materiale, etc) decat copilul.
va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
chrissy, utilizator
Din punctul meu de vedere, avand in vedere si varsta copilului si faptul ca inca il alaptati, sunt putine instante(sper) care ar putea sa ii acorde tatalui custodia copilului. luptati-va pt el, aveti sanse mari. Chiar si parintii dumneavoastra pot fi martori. Succes!
Sub nici o forma sotul nu are mai multe drepturi decat dumneavoastra ....asa ca nu va lasati influentata de vorbele lui. cel mai bine este sa divortati si sa dovediti ca aveti ceva venituri pentru a putea intretine copilul. Aveti sanse mari sa va fie incredintat dumnevoastra.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un bebelus de 9 luni catalinat catalinat Buna ma numesc Adina si sunt la prima casatorie si la primul divort.Casnicia mergea bine pana cand a venit pe lume primul nostru copil care in prezent are 9 ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului ContSters133679 ContSters133679 buna seara .am si eu o intrebare.in urma cu ceva timp am parasti domiciliul unde locuiam cu sotul.din cauza neintelejerilor cu el mi-am luat copilul si m-am ... (vezi toată discuția)