avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea domiciliului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea domiciliului

buna seara .am si eu o intrebare.in urma cu ceva timp am parasti domiciliul unde locuiam cu sotul.din cauza neintelejerilor cu el mi-am luat copilul si m-am dus la parinti.i-am zis ca acasa nu ma mai intorc si voi divorta.parintii mei au zis ca ma sustin dupa care sau scjimbat ca nu ma vor divortata pe motiv ca le stric imajinea lor.acum vreau sa-mi iau copilul,sa ma mut la o prietena si sa baj divortul.ce probleme pot intampina?trebuie sa dau declaratie la politie ca parasesc domiciliul si plec in alt oras?????multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:12, 1 Iulie 2010
Nu trebuie sa dati declaratie la politie. Multi soti se separa inainte de divort. Fiecare are motivele lui... Daca ati parasit domiciliul din cauza violentelor sotului, va fi o bila alba pentru dvs. la divort. Daca ati parasit domiciliul pentru alte motive... poate fi o bila neagra.... Oricare ar fi situatia, la divort fiecare dintre soti va trebui sa-si dovedeasca cu martori sustinerile sale in aparare., iar desfacerea casatoriei va fi din vina exclusiva a unuia sau a altuia si uneori din vina ambilor soti.
Pana atunci, ar trebui sa tineti seama, in primu rand de copil, poate nu ar trebui sa il duceti dintr/un loc in altul... NU e prea bine, mai ales ca parintii sunt de partea sotuui acum.
copilul treb sa fie prioritatea,nu treb sa dati declaratie,iar daca parintii nu va sustin cred ca aveti si alti martori care ar putea venii la proces,se va face ancheta sociala,etc;va treb sa luati leg cu un avocat sa-i explicati exact ce si cum si sa va indrume .
Nu trebuie sa dati cu subsemnatul la politie pentru ca ati plecat de acasa. Ati avut motivele dv. si, sigur, nu ati plecat de prea mult bine...
Atentie cu divortul si incredintarea copilului! Se va efectua o ancheta sociala la dv. acasa daca veti dori sa vi se incredinteze minorul. Aceasta trebuie sa fie corespunzatoare cresterii si educarii copilului. Nu are importanta ca stati in chirie!
Va recomand angajarea unui avocat.
Succes! ;)
pt a va fi incredintat copilul, va trebui sa demonstrati in fata instantei (printre altele), ca aveti unde-l creste si cu ce

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul merge cu mine in cazul unui divort? andreea.dragan andreea.dragan Buna ziua! De cateva luni, la cateva zile este inevitabil sa nu am certuri acasa cu sotul... Motivele sunt diverse, plecand de la neintelgerile dintre mine ... (vezi toată discuția)
Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Divortul si custodia copilului cristinahandaric cristinahandaric Buna!Sunt casatorita de 6 ani jumate,am un copil de 2 ani jumate si vreau sa divortez.Nu imi mai iubesc sotul,nu avem nimica in comun si nu in ultimul rand am ... (vezi toată discuția)