avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara partaj ,cu un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara partaj ,cu un copil

Buna ziua!

Am nevoie de un sfat locuiesc cu sotul meu si cu copilul nostru la socrii,as dori sa divortez de sotul meu deoarece relatia noastra s-a degradat ,am urmatoarele intrebari:1 ce acte imi sunt necesare pentru actiunea de divort?
2care sunt conditiile pe care ar trebui sa le indeplinesc pantru a obtine custodia copilului care acum are 1 anisor,tinind cont de faptul ca in prezent sunt in CIC?
3as dori sa plec innainte de inceperea procesului deoarece sun aproape zilnic amenintata cu bataia ma simt terorizata psihic si simt ca nu mai fac fata presiunii,mentionez ca nu a dat in mine pina acum dar injuraturile si amenintarile au curs,ideea sete ca nu stiu cum sa procedez cu plecarea pentru a nu ma trezi ca declara ca am parasit domiciliul

Astept raspunsurile dvs si va multumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:24, 2 Septembrie 2009
@emiltatu Nu neaparat , plangerea penala sustine ideea ca a existat un motiv intemeiat de parasire a domiciliului conjugal (poate fi apreciata ca mijloc de proba in procesul de divort.);)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
@stoica ioana....adevarat, poate fi o proba, dar nu este necesara pentru ca doamna sa plece din acel mediu, asa cum a prezentat domnul expert problema....poate pleca in secunda doi, fara vreo preconstituire de proba... nimeni si nimic nu o poate impiedica sa plece....cu atat mai putin plecarea nu poate fi conditionata de depunerea unei plangeri penale.
Adevarat , insa cred ca ideea colegului se referea mai mult la aspecte de probatiune, decat la posibilitatea de plecare , care exista , orisicum.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
poate ma leg eu prea mult de sintagma "abia apoi puteti pleca de acasa!" ...pentru noi, e clar ca vorbim de probatiune, dar doamnei trebuie sa-i explicam totusi cat mai simplu cu putinta, si nu sa-i oferim informatii care sa o tina o perioada de timp in plus intrun mediu violent.
Sigur , cu atat mai mult , dupa plecare , pentru mai multa siguranta , se poate adresa agentilor de politie pentru a-l mai linisti pe sotul ...nemultumit de unele lucruri.;)

Alte discuții în legătură

Divort cu un bebelus de 9 luni catalinat catalinat Buna ma numesc Adina si sunt la prima casatorie si la primul divort.Casnicia mergea bine pana cand a venit pe lume primul nostru copil care in prezent are 9 ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului ContSters133679 ContSters133679 buna seara .am si eu o intrebare.in urma cu ceva timp am parasti domiciliul unde locuiam cu sotul.din cauza neintelejerilor cu el mi-am luat copilul si m-am ... (vezi toată discuția)