avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Activitate georgiana486

Activitate georgiana486

Buna, am o problema ... am o relatie de ceva timp, dar intre timp mi-am cumparat un apartament prin prima casa. Tin sa mentionez ca toate actele casei sunt pe numele meu, iar prietenul meu nu a contribuit financiar cand am cumparat acest apartament. Asadar, intrebarea mea este ... este posibil (conform noului Cod Civi) sa isi ceara vre-un drept asupra apartamentului cumparat de mine? (am inteles ca dupa nu stiu cati ani de relatie, chiar daca nu suntem casatoriti bunurile se impart in mod egal... este adevarat?) Si daca da ce pot face pentru a impiedica acest lucru? se poate faca vre-un act la notar sau ceva de genul acesta? Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa va intreb daca se poate administra un bloc fara a crea o asociatie de proprietari. Ideea este ca suntem un bloc nou construit, mic, de doar 12 apartamente si am inteles ca o asociatie de proprietari iti mananca mult timp si bani pentru a o infiinta ... ca sa nu mai spunem ca ai nevoie de tot felul de oameni (administrator, cenzor etc). Asadar, ce alte posibilitati avem in a ne gestiona singuri? Sau asociatia de proprietari este singura?