Buna ziua
In urma cu ceva timp (intre aprilie 2007 si martie 2009 daca nu ma insel), am fost administratorul unui srl in constructii (fara a fi si actionar, doar administrator).
Din august 2007 parca, datorita situatiei care incepuse sa se prefigureze, firma a inceput sa nu mai aiba aproape deloc comenzi, incasari din ce in ce mai mici, si nu s-a mai platit nicio taxa catre stat. Eu mi-am incheiat contractul de administrare in martie 2009 dupa care am plecat si m-am angajat la o alta firma.
In urma cu o zi am primit o citatie Tribunalul Bucuresti, sectia a VII-a civila in calitate de parat in proces cu DGFP Buc. pentru "Angajarea raspunderii conform art 138 din legea 85/2006". La aceasta citatie mai sunt atasate niste documente, din care rezulta ca DGHP doreste sa platesc eu toate acele datorii, care, cu toate penalizarile, ajung la o suma exorbitanta pentru mine (sunt un om normal, cu un salariu putin sub cel mediu pe economie, fara proprietati, dar care, intr-o etapa din viata cred ca a fost putin fraierit si convins sa devina administratorul acelui srl).
Intrebarea mea este ce poate fi facut? exista vreo cale de a scapa din aceasta problema, daca acele datorii se prescriu, sau ce pot face?