El lucreaza in Italia,fara contract...
Buna seara,am fost casatorita cu un cetatean marocan,din aceasta casatorie rezultand un copil.Am divortat de curand si as vrea sa stiu daca acum isi mai poate prelungi permisul de sedere avand in vedere ca noi nu mai suntem casatoriti.Imi spusese cineva ca avand in vedere ca avem un copil i se va prelungi automat permisul de sedere.Va rog mult daca vreti sa imi raspunde-ti.Multumesc.
Prenumele e la fel,tata-l nu e de-acord nici cu divortul nu a fost si acum incerc sa dau in lipsa lui.
Copilul are 2 ani,de gresit nu a gresit cu nimic doar ca ma gandesc sa nu fie marginalizat sau asaltat cu intrebari la scoala si chiar in societate din cauza numelui,are nume arab iar pe la noi oamenii sunt mai ingusti la minte.
Buna seara,as vrea sa stiu daca dupa divort pot schimba numele de familie al copilului,acesta purtand acum numele tatalui;dar prenumele?si cat costa?imi cer scuze daca nu am formulat bine intrebarea,astept raspuns;multumesc
Imi cer scuze daca nu am postat intrebarea unde trebuia,sunt casatorita cu un cetatean marocan,nu ne mai intelegem de o lunga bucata de vreme,el nu vrea sa divortam sub nici o forma,sunt plecata de la el de 1 an de zile,acum eu am pe altineva cu care voi avea un copil si ma intreb daca la nastere voi putea trece copilul pe numele tatalui sau va lua numele fostului sot?ce si cum sa fac ca copilul sa poata avea numele tatalui sau?Va multumesc
Am inteles...As mai avea o intrebare....Sotul meu are permis de sedere in Romania iar in iulie ii expira,eu nu vreau sa il mai prelungesc.M-ar ajuta asta in vre-un mod?El daca nu mai are permis de sedere e nevoit sa se intoarca in Maroc pt ca si in Italia tot de permisul de sedere roman se foloseste.Sper ca am fost destul de explicita.
Nu suntem in relatii foarte bune,el vrea ca eu sa merg in italia cu copilul el sa ne asigure casa si tot ce avem nevoie si asa sa poata fi langa copil.Eu nu vreau sa plec pt ca mi-e frica de el,dupa toate cele intamplate,ma tem pt viata mea.Am vorbit de multe ori cu el despre divort,o data imi spune ca semneaza si ca va fi de-acord ca copilul sa ramana cu mine,o data ca va lupta si ma va purta prin tribunale ca sa isi ia copilul....De el mi-e frica,imi doresc ca copilasul sa ramana cu mine si ma mai sperie faptul ca eu nu muncesc,nu am bani sa pot merge pana in panzele albe iar in zilele noastre banii vorbesc...va multumesc din suflet pt atentia oferita...
Daca vom divorta la notar e nevoie sa se prezinte el personal sau poate trimite semnatura?Multumesc..
Buna seara am o mare problema si as vrea daca se poate sa imi dati un raspuns cat se poate de clar.In 2011 m-am casatorit cu un cetatean marocan in Maroc,am transcris certificatul de casatorie in Romania si apoi am plecat in Italia unde am ramas sa nasc.In urma mai multor acte de violenta fizica si verbala am decis sa ne despartim eu venind la parintii mei in Romania iar el ramanand in Italia.Vreau sa divortez si nu stiu cum sa fac pt ca mi-e frica sa nu mi se ia copilul.Mentionez ca noi avem domiciliul in Romania.Astept raspuns...Multumesc.