avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil conceput cu altcineva in timpul casatoriei - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil conceput cu altcineva in timpul casatoriei - paternitate

Imi cer scuze daca nu am postat intrebarea unde trebuia,sunt casatorita cu un cetatean marocan,nu ne mai intelegem de o lunga bucata de vreme,el nu vrea sa divortam sub nici o forma,sunt plecata de la el de 1 an de zile,acum eu am pe altineva cu care voi avea un copil si ma intreb daca la nastere voi putea trece copilul pe numele tatalui sau va lua numele fostului sot?ce si cum sa fac ca copilul sa poata avea numele tatalui sau?Va multumesc
Copilul conceput si nascut in timpul casatoriei are ca tata prezumtiv pe sotul mamei.

Va trebui sa divortati de primul sot inainte de nasterea copilului pentru a-l putea trece pe numele tatalui biologic. In caz contrar, in mod automat in certificatul de nastere al copilului la rubrica "tata" va fi trecut numele sotului mamei.

Pentru a-l putea trece dupa aceea pe numele tatalui biologic, este o procedura complexa si de durata in timp si costuri foarte mari.

Trebuie o tagada de paternitate si o recunoastere a minorului de tatal lui biologic.

Concluzia: divortati cat mai repede

:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)
Pas dupa pronuntare divort Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)