avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate pleteasilvia

Activitate pleteasilvia

Care este legea speciala in cazul asta?
Ce se intampla daca tutorele este de rea credinta si nu este de acord cu incheierea cim?
Are minorul vreo posibilitate de a se adresa instantei?
Despre ce lege speciala este vorba?
In cazul in care tutorele nu este de acord cu incheierea cim, minorul are vreo alta posibilitate? spre exemplu de a se adresa instantei?
Nu am confundat nici o clipa cele doua notiuni.
Art. 13 prevede: Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.
Daca minorul nu are parinti, cine sunt reprezentantii legali? Nu tutorii/curatorii dupa caz?
Avand in vedere ca dreptul civil are calitatea de drept comun pentru dreptul muncii, nu putem considera ca in ipoteza in care tutorele este de rea credinta putem apela la instanta de tutela?
De acord, este vorba de o nulitate absoluta, dar remediabila.
Dar daca incheierea cim este in interesul copilului? SI daca intre parinti exista unele neintelegeri, nu instanta va hotari?
Ori daca tutorele este de rea credinta? Nu putem apela la instanta de tutela? sau nu putem convoca consiliul de familie care are rol consultativ?
In cazul in care un minor cu varsta intre 15 si 16 ani doreste sa incheie un contract de munca pentru care, potrivit art.13 alin.2, are nevoie de incuviintarea parintelui ori tutorelui, iar acordul acestora nu exista deoarece nu sunt de acord cu prestarea unei activitati lucrative de catre copil, ce variante are persoana in cauza (minorul)?
Instanta de tutela are vreun rol in acest caz? Dar consiliul de familie?