Va rog sa ma ajutati!!! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt o firma de transport persoane international cu un microbus de 8+1 locuri si am urmatoarele intrebari legat de un transport persoane Romania - Roma, Italia:
1. Cum facturez, cu sau fara TVA? avand in vedere ca transport persoane romane.
2. Fac o singura factura mare iar la Cumparator trec pe una din persoanele din microbus???
3. Tai o singura chitanta sau o inchasez cu mai multe chitante care le dau la fiecare persoana?
4. Trebuie sa inchei si un contract de prestari serviici intre mine ca societate si persoanele transportate???
Va rog sa ma ajutati!!! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt o firma de transport persoane international cu un microbus de 8+1 locuri si am urmatoarele intrebari legat de un transport persoane Romania - Roma, Italia:
1. Cum facturez, cu sau fara TVA? avand in vedere ca transport persoane romane.
2. Fac o singura factura mare iar la Cumparator trec pe una din persoanele din microbus???
3. Tai o singura chitanta sau o inchasez cu mai multe chitante care le dau la fiecare persoana?
4. Trebuie sa inchei si un contract de prestari serviici intre mine ca societate si persoanele transportate???
As mai avea o intrebare, eu sunt din Gura Humorului, Jud. Suceava si trebuie sa-mi fac acolo dosarul pentru indemnizatie, dar societatea la care am lucrat 5 luni este din Iasi si trebuie sa scot o adeverinta cu STAGIUL sau GRADUL DE COTIZATIE, de la Pensii. Vroiam sa intreb daca mai este cineva in situatia mea? cum a procedat? unde trebuie sa merg? Ce este aceasta adeverinta? pentru ca toate prietenele mele de aici din iasi nu au avut nevoie de asa ceva, ele au avut o adeverinta completata de la societate cu venitul si atat. Fiecare judet are propriile cerinte???
As dori sa ma ajutati si pe mine, sunt insarcinata in 8 luni, perioada celor 12 luni pentru calculul indemnicaziei pt crestere copil se compune din 5 luni lucrate la o societate si alte 7 luni la o alta societate. Daca societatea 1, la care am lucrat 5 luni nu si-a achitat datoriile catre stat, nici pe cele aferente salariilor, pe mine ma afecteaza acest lucru??? Exista posibilitatea sa nu mai primesc aceasta indemnizatie???
Va multumesc anticipat.
multumesc de raspuns!!!
ideea este ca eu nu vreau sa stau mai mult decat este obligatoriu in postnatal, vreau sa imi depun repede dosarul pt indemnizatie, si o persoana nu f informata imi spunea ca sunt obligata sa imi iau 126 zile de concediu, iar daca nu il iau inainte sunt obligata sa-l iau dupa , iar eu nu vreau dupa.
Cate zile sunt obligata sa stau in concediu prenatal si postnatal???
Eu ma simpt bine, si as dori sa lucrez pana inainte sa nasc, iar imediat as vrea sa-mi depun dosarul pt indemnizatie pt crestera copilului , dar am inteles ca trebuie sa stau obligatoriu in concediu pre si post natal 126 zile, este adevarat??? Daca este asa as vrea sa imi iau aceste zile inainte de a naste, se poate???
Va multumesc pt ajutor.