avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Activitate HrincuAlexandru

Activitate HrincuAlexandru

Va multumesc amandurora , am inteles , depind de el , ma bucur in schimb sa aud ca d.p.d.v legal nu am nici o conditie fata de el privind vanzarea,dar asta doar in cazul in care ar accepta sa dea semnatura cu procentajul pe care il voi da eu din suma totala,la care este evaluat imobilul. O zi frumoasa in continuare!
Buna ziua

Acum 3 ani de zile,mi-a fost donat de catre parinti,un intreg imobil.S-a facut actul de donatie iar tatal meu a vrut sa aiba uzufructul viager. Mama mea nu a avut nici o pretentie iesind total din drepturi dupa ce s-a constituit actul. Acum implinind varsta de 18 ani,devenind proprietar cu toate drepturile (inainte eram minor) ,neputand intra in apartament (din punct de vedere legal,am voie,dar exista niste certuri destul de mari iar el este un om extrem de violent , in trecut s-a ajuns la multe si vreau liniste) am cazut de comun acord cu el de a-l vinde deoarece nu putem locui impreuna (in toata aceasta perioada respectiv 3 ani de zile eu nu am intrat in apartament deloc,datorita certurilor anterioare). Din cate stiu , eu nu il pot vinde fara semnatura acestuia iar el fara semnatura mea nu poate face nimic. Daca doresc sa il vand ,eu fiind proprietar, ce obligati am asupra tatalui meu ? Trebuie sa ii ofer vreo suma de bani,am aceasta obligatie ? El este de acord sa dea semnatura crezand ca ii voi da jumatate din suma obtinuta prin vanzare dar eu vreau sa stiu,strict legal,ce drepturi am in aceasta privinta.Cum trebuie sa procedez si ce trebuie sa fac. Multumesc anticipat.

Cu stima si respect
Alexandru.