din raspunsul pe care l-ati primit din partea ITM - contractul dvs indivdual de munca nu a fost operat in REVISAL (registrul general de evidenta a salariatilor), drept pt care nu apareti inregistrat la ITM ca si angajat al respectivei societati si in consecinta, societatea nu avea cum sa plateasca impozit pt un angajat pe care nu il are. cum dvs sustineti ca detineti contractul de munca, acesta poate constitui mijloc de proba intr-o eventuala actiune impotriva angajatorului dvs.
Societatea unde ati lucrat e obligata prin lege - HG nr. 500/2011; Codul muncii, sa inregistreze CIM.
Declaratia 220 se completeaza de catre cei care desfasoara: Activităţi independente, activitati din cedarea folosinței bunurilor, respectiv contractele de închiriere sau arendă, activitati provenite din derularea unui număr de cel puţin cinci contracte de închiriere sau subînchiriere care au generat profit cu un an înainte de anul impunerii; Alte activităţi liberare, precum activităţile turistice.
Potrivit LEGii Nr. 136 din 29 decembrie 1995 - privind asigurările şi reasigurările în România:
Asigurătorul acordă despăgubiri, în baza contractului de asigurare, pentru prejudiciile de care asiguraţii răspund faţă de terţe persoane păgubite prin accidente de vehicule, precum şi tramvaie şi pentru cheltuielile făcute de asiguraţi în procesul civil.
Despăgubirile se acordă pentru sumele pe care asiguratul este obligat să le plătească cu titlu de dezdăunare şi cheltuielile de judecată persoanelor păgubite prin vătămare corporală sau deces, precum şi prin avarierea ori distrugerea de bunuri.
În caz de vătămare corporală sau deces, despăgubirile se acordă atât pentru persoanele aflate în afara vehiculului care a produs accidentul, cât şi pentru persoanele aflate în acel vehicul, cu excepţia conducătorului vehiculului respectiv.
Asigurătorul recuperează sumele plătite drept despăgubiri de la persoana răspunzătoare de producerea pagubei, în următoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intenţie;
b) accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracţiuni săvârşite cu intenţie;
c) accidentul a fost produs în timpul când autorul infracţiunii săvârşite cu intenţie încearcă să se sustragă de la urmărire;
d) persoana răspunzătoare de producerea pagubei a condus vehiculul fără consimţământul asiguratului.