Buna ziua! Am avut un contract individual de munca pe perioada de 1 an prelungit cu un alt contract pe durata a 2 luni de zile. In ambele contracte se specifica plata a impozitului de 16% ( impozit care era retinut din salariul meu si trebuia platit de catre angajator ). In urma inchideri contractului si implicit a colaborarii intre cele 2 parti ( eu si angajatorul ) am avut nevoie de Declaratia 220 ( declaratie care nu a fost eliberata de la locul de munca ). Fiindu-mi necesara, am depus o cerere la Inspectoratul Teritorial de Munca solicitand aceasta dovada ( a platii impozitului ). Dupa 1 luna si jumatate am primit recomandata de la ITM in care mi se spunea : " Din verificarea efectuata in data de X , in registrul general de evidenta a salariatilor nu reiese faptul ca intre dvs. si Y au fost stabilite raporturi juridice de munca . [..] In situatia in care ati desfasurat activitate in cadrul unei unitati fara a avea incheiat contract individual de munca, sau ati prestat activitatea in temeiul altor contracte decat contractele individuale de munca, va precizam ca va puteti dobandi drepturile ce vi se cuvin prin formularea unei cereri de chemare in judecata." .
Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie? Mentionez ca am contractele in original + asa zisele extrase de cont prin care justifica plata impozitului ( desi acesta nu a fost platit ).
din raspunsul pe care l-ati primit din partea ITM - contractul dvs indivdual de munca nu a fost operat in REVISAL (registrul general de evidenta a salariatilor), drept pt care nu apareti inregistrat la ITM ca si angajat al respectivei societati si in consecinta, societatea nu avea cum sa plateasca impozit pt un angajat pe care nu il are. cum dvs sustineti ca detineti contractul de munca, acesta poate constitui mijloc de proba intr-o eventuala actiune impotriva angajatorului dvs.
Societatea unde ati lucrat e obligata prin lege - HG nr. 500/2011; Codul muncii, sa inregistreze CIM.
Declaratia 220 se completeaza de catre cei care desfasoara: Activităţi independente, activitati din cedarea folosinței bunurilor, respectiv contractele de închiriere sau arendă, activitati provenite din derularea unui număr de cel puţin cinci contracte de închiriere sau subînchiriere care au generat profit cu un an înainte de anul impunerii; Alte activităţi liberare, precum activităţile turistice.
Firma noua
mefistos
Imi puteti spune va rog daca pentru un site online ce presteaza servicii dedicate persoanelor juridice este necesar infiintarea unui SRL platitor de TVA? Daca ... (vezi toată discuția)