avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate SILVIA ILIESCU

Activitate SILVIA ILIESCU

Răspuns la discuția contract inchiriere
Inchirierea locuintelor(Legea nr. 114/1996)
Contractul de inchiriere a locuintelor constituie o varietate a contractului delocatiune, nefiind un contract distinct, desi este reglementat de catre o lege speciala.In prezent, inchirierea locuintelor din mediul urban si rural, indiferent de titularuldreptului de proprietate (persoana fizica, persoana juridica, unitate administrativ-teritoriala si stat), este reglementata de prevederile Legii nr. 114 din 21 octombrie1996, intitulata "legea locuintei". Odata cu intrarea in vigoare a acestei legi, a fostabrogata Legea nr. 5/1973 privind administrarea fondului locativ si reglementarearaporturilor dintre proprietari si chiriasi, cu exceptia cap. 4 si a art. 63 cu referire lacap. 4 din aceeasi lege, exclusiv dispozitiile referitoare la suprafetele proprietatepersonala. Potrivit dispozitiilor art. 72 din Legea nr. 114/1996, prevederile acestei legiprivind inchirierea locuintelor se vor completa cu dispozitiile Codului civil referitoarela contractul de locatiune.

Răspuns la discuția contract inchiriere
Nu poate inchiria persoana juridica daca nu are codul CAEN care se refera la inchirieri de bunuri .cod CAEN este 6820
Denumire: Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate .

Contractele de inchiriere intre persoane juridice, in calitate de proprietar, si persoane fizice, in calitate de chirias nu se inregistraza la administratia financiara. Nu este obligatorie forma autentica.

Veniturile din chiria lunara incasata vor fii reflectate in contabilitatea persoanei juridice la care se va plati impozitul aferent.