Multumesc frumos tuturor pentru sfaturi!Mentionez ca in contractul de credit nu este prevazuta o asemenea clauza( de retinere fara permisiune a tuturor drepturilor salariale) si mai pot preciza ca nu m-a intrebat nimeni daca sunt de acord sau nu sa mi se retina tot salariul.
Precizez ca nu am un sot, deci nu am si alte venituri.Ceea ce face angajatorul este ilegal.Creditul meu nu este inregistrat nici la arhiva electronica , deoarece este un credit contractat inainte de 2009.Ceea ce fac este abuziv si se bazeaza strict pe " pot retine salariul tot " deoarece alta varianta nu au pe cale legala, decat infiintarea unei popriri.Intre timp am rezolvat problema pe cale amiabila, deoarece am depus suma necesara acoperirii o parte din datorie si am cerut sa se faca o restructurare a datoriei , cu o plata lunara fixa pe o perioada de 6 luni si cu prelungirea perioadei de creditare si preluarea restului de datorie.
Multumesc frumos inca o data tuturor pentru promptitudine!
Precizez ca am luat legatura cu personalul de la HR si mi-au precizat ca nu mi se poate vira salariul in alt cont la alta banca.Refuza sa imi faca reesalonare si in continuare mi se vor opri toti banii.
Sunt intr-o situatie fara iesire si am nevoie de un sfat legal.Ii pot forta in vreun fel sa imi vireze salariul si sa imi opreasca doar 1/3 din suma avand in vedere ca nu am poprire?
Mentionez ca nu am nimic pe numele meu si nu mi se pare in regula modul abuziv in care mi s-a oprit salariul.Eu chiar vreau sa platesc datoriile , dar asta nu inseamna ca sunt de acord sa mi se opreasca tot salariul.
multumesc frumos!
vreau sa precizez ca nu am poprire pe salariu, pur si simplu mi se opresc banii toti din salariu, toata suma fiind folosita la rambursarea datoriei.
vreau sa stiu daca este legal sa le cer banii care mi-au fost luati din salariu ?
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: lucrez la banca si am intarzieri destul de mari la plata unui credit contractat la restectiva banca.Mentionez ca pana acum 3 luni am fost in concediu de crestere copil si alocatia de crestere care imi intra in cont dar nu mi-o puteau lua.De 3 luni m-am intors la munca , tocmai pt a rezolva aceasta problema cu plata creditului. Ideea este ca angajatorului nu prea i-a mai pasat de acest aspect oprindu-mi pana acum tot salariul pt plata datoriei la credit.Vreau sa stiu daca este legal ceea ce face.Nu am poprire pe salariu, nu am inscris creditul la Arhiva electronica si din cate am mai citit nu are dreptul legal de a-mi opri salariul in intregime.Ce pot face in acest caz?Am dretul sa cer sa mi se vireze salariul la alta banca?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns deoarece se apropie din nou ziua de salarizare si nu stiu ce sa fac.