Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: lucrez la banca si am intarzieri destul de mari la plata unui credit contractat la restectiva banca.Mentionez ca pana acum 3 luni am fost in concediu de crestere copil si alocatia de crestere care imi intra in cont dar nu mi-o puteau lua.De 3 luni m-am intors la munca , tocmai pt a rezolva aceasta problema cu plata creditului. Ideea este ca angajatorului nu prea i-a mai pasat de acest aspect oprindu-mi pana acum tot salariul pt plata datoriei la credit.Vreau sa stiu daca este legal ceea ce face.Nu am poprire pe salariu, nu am inscris creditul la Arhiva electronica si din cate am mai citit nu are dreptul legal de a-mi opri salariul in intregime.Ce pot face in acest caz?Am dretul sa cer sa mi se vireze salariul la alta banca?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns deoarece se apropie din nou ziua de salarizare si nu stiu ce sa fac.
Nu este legal sa va popreasca mai mult de 1/3 din salariu chiar daca ati fi executata silit.
Trebuie sa actionati in judecata angajatorul si sa-i cereti sa va plateasca salariul mai putin partea de 1/3 pentru acoperirea ratei la creditul pentru care aveti restante.
Exista insa si o alta problema. Daca aveti bunuri (locuinta, autovehicul, etc) odata ce este actionat in judecata, angajatorul ca va plati salariul mai putin cu 1/3, dupa cum am scris, dar va incepe sa va execute silit restul bunurilor. S-ar putea ca tocmai pe asta sa se fi bazat cand v-a oprit intreg salariul. :(
@av.antonelageaman Plangere la ITM pentru ca nu ti s-a platit salariul? Iar ITM-ul ce sa faca? Problema salariilor neplatite este de competenta tribunalelor.
multumesc frumos!
vreau sa precizez ca nu am poprire pe salariu, pur si simplu mi se opresc banii toti din salariu, toata suma fiind folosita la rambursarea datoriei.
vreau sa stiu daca este legal sa le cer banii care mi-au fost luati din salariu ?
Ce sa faca ITM-ul in acest caz ? ... iti spun eu, o va indruma catre instanta de judecata, chiar daca ar avea o parghie indirecta de sanctionare a angajtorului pentru neplata salariului.
@ kilip1972
Atentionati banca cu privire la retinerea nelegala din salariu ... asa cum v-a spus colegii mei, retinerea nu poate fi mai mult de 1/3 din salariul net ...
Mentionez ca nu am nimic pe numele meu si nu mi se pare in regula modul abuziv in care mi s-a oprit salariul.Eu chiar vreau sa platesc datoriile , dar asta nu inseamna ca sunt de acord sa mi se opreasca tot salariul.
Poprire salariu
goldenwolf
Va rog frumos sa ma lamuriti asupra catorva aspecte:
Am mai multe credite restante. In urma unui concurs de evenimente nefericite(boala, pierderea locului de ... (vezi toată discuția)
Urgent
bucu
buna ziua
am avut in 2007 un credit la o banca in jur de 1500 lei, am si platit un timp dar de mult timp nu. acum am primit prin tel. un mesaj ca mai am 24 ... (vezi toată discuția)