avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent
Discuție deschisă în Executare silită

urgent

buna ziua
am avut in 2007 un credit la o banca in jur de 1500 lei, am si platit un timp dar de mult timp nu. acum am primit prin tel. un mesaj ca mai am 24 ore ca sa platesc 2030ron pentru a evita executarea silita. as vrea sa intreb ca daca azi nu platesc maine vin si o sa fiu ex. silit??? platesc azi macar 100 ron ca mai mult nu am. va rog urgent opiniii multumesc

Nu va executa nimeni de pe o zi pe alta, in primul rand trebuie sa ajunga dosarul dvs.de creditare cu o cerere de executare de la banca,la executor dupa care acesta va face o cerere de incuvintare catre judecatorie, dupa primirea comunicarii de la judecatorie, are obligatia sa va trimita somatie, iar in acel moment puteti avea o discutie cu executorul, in care sa ajungeti la o intelegere de plata lunara. Poate sa va faca si poprire pe salariu in cazul in care lucrati.
multumesc raspunsul putin mam linistit dar oare nu e deja prescrisa ? in 2007 luna septembrie a fost facut contractul
atunci ce sfatuiti sa platesc ceva azi? au vrut sa ma sperie cu acest mesaj? multumesc
Cand ati efectuat ultima plata?
Luna si anul...daca au trecut de atunci 3 ani, datoria s-a prescris, chiar daca incep executarea silita, puteti sa ridicati exceptia prescriptiei si nu mai datorati nimic.

Nu recomand sa platiti ceva, pt ca o plata, chiar si partiala, va repune in termenul de prescriptie si va trebui sa treaca o perioada de alti 3 ani pt a se prescrie.

Dati mai multe detalii acum, sa vedem despre ce e vorba.
pai, nu mai stiu cand am platit ult. oara sincer.dar daca in 2008 atunci inca nu a prescris da? atunci ce sa fac, cum credeti ca e bine sa platesc in fioecare luna o suma??, dar nu vreau sa fiu executat sau amenintat prin telefon
ce sfatuiti?,, multumesc mult
Conform termenului exigibilitatii, sensul reprezinta termenul ajuns la scadenta.Da, poate sa decida de azi pe maine atata timp cat in contract nu aveti un termen de gratie.E de ajuns ca directorul bancii si adm. credite sa semneze cererea de executare silita si asta reprezinta actul care atesta exigibilitatea. In genere dureaza 1 luna pana la incuviintare, in functie si de cat de expeditiv e executorul.

Alte discuții în legătură

Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriere lucinda2010 lucinda2010 buna ziua. am o prietena care, in 2004 a facut un credit pe firma ultima rata urmand sa fie platita in 11.2006. pana acum o luna nu a primit nimic de la banca, ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)