avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent
Discuție deschisă în Executare silită

urgent

buna ziua
am avut in 2007 un credit la o banca in jur de 1500 lei, am si platit un timp dar de mult timp nu. acum am primit prin tel. un mesaj ca mai am 24 ore ca sa platesc 2030ron pentru a evita executarea silita. as vrea sa intreb ca daca azi nu platesc maine vin si o sa fiu ex. silit??? platesc azi macar 100 ron ca mai mult nu am. va rog urgent opiniii multumesc

EXIGIBILITATE:
Nota caracterizanta a unei creante sau a unei obligatii ajunse la scadenta. In cazul obligatiei pure si simple, exigibilitatea dureaza de la nasterea acesteia si pana la incetarea obligatiei fie prin plata, fie prin implinirea termenului de prescriptie.

C.P.Civil: Art. 379
Nici o urmarire asupra bunurilor mobile sau imobile nu poate avea loc decat pentru o creanta certa, lichida si exigibila.
Banca nu are NICI UN DREPT sa va puna popriri sau urmarire bunuri fara a fi declarat exigibil contractul - CARE COINCIDE CU CEREREA DE EXECUTARE SILITA CATRE UN EXECUTOR. Dupa ce executorul obtine incuviintarea instantei de executare silita, se trece faptic la executare.

ATENTIE!
- NU EXISTA POPRIRE PE CALE AMIABILA!
- TOATE ACTELE CARE TIN DE EXECUTARE SILITA SE FAC -NUMAI- DE UN EXECUTOR!(exceptie cateva situatii pe care le are si judecatorul: ex.:plata crestere copil)
- TOATE POPRIRILE EFECTUATE "PE CALE AMIABILA", FARA SA EXISTE UN DOSAR EXECUTIONAL INTOCMIT DE CATRE UN EXECUTOR, REPREZINTA ABUZ DIN PARTEA ANGAJATORULUI IN COMPLICITATE CU INITIATORUL(BANCA)

POPRIREA ART. 452-462 C.P.CIVILA O GASITI LA SECTIUNEA......
EXECUTARE SILITA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriere lucinda2010 lucinda2010 buna ziua. am o prietena care, in 2004 a facut un credit pe firma ultima rata urmand sa fie platita in 11.2006. pana acum o luna nu a primit nimic de la banca, ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)