avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate flopsy76

Activitate flopsy76

Buna ziua,
revin cu noutati in cazul prezentat mai sus. Am achizionat casa de la cetateanul Olandez, in noul contract este trecuta numai casa si anexe fara teren.
Fostul proprietar care a vandut in 2003 nu inceteaza sa ma sune si sa ma intrebe cand cumpar terenul de la dansii...ba chiar intr-un mod ironic, ca a venit primavara si nu stie ce sa puna in gradina...sau intr-un mod agresiv ca daca nu ma grabesc o sa-mi vanda inclusiv terenul de sub casa... sau ca nu o sa mai am acces la intrarea in casa... Momentan nu mai detin suma de bani pe care o cer dansii si nu stiu cum sa reactionez la insistentele lor.
Cand am facut actele cu cetateanul Olandez, mi-a dat si o hartie de mana facuta in 2003 intre el si fostul proprietar, semnata si de 2 martori in care scrie negru pe alb ca isi vinde casa, anexele si inclusiv terenul aferent. In momentul de fata neaga tot.
Am verificat cu notarul si intr-adevar terenul a ramas intabulat pe fostii proprietatari si are dreptul sa-l vanda oricand. Dar casa pe care am cumparat-o de la cetateanul Olandez este pe terenul lor... Nu stiu ce rau ar putea sa-mi faca in aceste conditii, sau cum sa ma apar pana cand fac rost de suma de bani pe care o cer dansii.

Va multumesc
Daca cet.olandez il actioneaza in judecata ar avea vreo sansa de castig?
Este foarte indignat pentru ca in 2003 s-a inteles cu fostul proprietar si pentru teren si pentru anexe la o suma, iar acum, la momentul revanzarii se loveste de refuzul acestuia de a coopera, cerandu-i jumatate din pretul platit in 2003.
Mai multe detalii; X si Y domiciliati in RO vindem lui Y domiciliat in Olanda, constructiile de pe imobilul proprietea X a localitatii Y avand nr.topografic... constand din gradina intravilan nr... , constand in casa, grajd, si curte nr top....constand in curte intravilan, totul in supraftata de...mp2
Buna ziua, vreau sa va cer sfatul in urmatoarea problema. Am o cunostinta in Olanda, cetatean EU care a cumparat in 2003 un teren si o casa+anexe contruite pe acel teren intr-un satuc din Transilvania. Legal nu putea sa intre in posesia terenului la momentul respectiv, cu toate ca la notariat s-a mentionat si terenul in contractul de vanzare-cumparare.
Acum, cetateanul Olandez doreste sa revanda proprietatea, dar s-a lovit de refuzul fostului proprietar de a coopera la semnarea noului contract, mai doreste alti bani pentru teren :O Imi puteti spune va rog frumos ce este de facut?
Va multumesc anticipat