avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate iaschiu

Activitate iaschiu

am auzit de cazuri in care s-a acceptat diminuarea pedepsei la 30 zile dupa sustinerea examenului 13/15 chiar daca s-a pierdut in Apel. Indeplinesc toate conditiile articolului de mai jos. Care ar fi motivul refuzului din partea politiei?

Iata ce preve articolul 221 al. 1:

Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile conform art. 221 al.1 din R.A.O.U.G. 195/2002 republicat, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
•a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulatie;

•a obtinut permis de conducere cu cel putin un an înainte de savârsirea faptei;

•nu a mai beneficiat de o astfel de masura în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare;

•în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Cererea necesara va fi depusa si înregistrata la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, având anexate urmatoarele documente:
•o copie a procesului verbal de constatare a contraventiei;

•o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;

•o copie dupa chitanta de achitare a amenzii;

•o copie a BI/CI.

Conducatorii de autovehicul nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
•perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;

•a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;

•a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;

•sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.
Revin cu noutati. IPJ Arges a formulat Apel, castigat: "Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă sentinţa în sensul că respinge plângerea ca neîntemeiată. Definitivă.". Am vorbit cu avocatul - nu mai pot face nimic.
Intrebare: pot sustine examenul 13/15 pentru diminuarea pedepsei de la 90 zile la 30 zile daca am contestat PV-ul?
Multumesc. Asa ar fi normal, dar in hotararea de la tribunal scrie "Comunică din oficiu tuturor părţilor decizia, urmând ca de la data comunicării să curgă, dacă e cazul, termenul pentru exercitarea căii de atac prevăzută de lege.". Am inteles ca politia poate face Apel de la data comunicarii de la Tribunal. Ma interesa daca comunicarea ne vine acasa si de atunci curge termenul de formulare apel, sau din momentul pronuntarii hotararii.
Buna ziua.
Am o situatie despre care nu am gasit explicatii pe net. Am contestat un p.v. de viteza, la judecatorie s-a dat hotarare prin care se transforma totul in Avertisment. IPJX a depus recurs. Hotararea a fost "Admite excepţia inadmisibilităţii recursului. Respinge recursul ca inadmisibil. Comunică din oficiu tuturor părţilor decizia, urmând ca de la data comunicării să curgă, dacă e cazul, termenul pentru exercitarea căii de atac prevăzută de lege. Definitivă". Am inteles ca trebuia formulat apel, nu recurs din partea politiei. Ma intereseaza care este termenul de formulare a apelului si din ce moment curge. Ni se va comunica in scris si de atunci curge termenul, sau din momentul pronuntarii acestei hotarari? Multumesc.
Multumesc frumos. Ma intereseaza raspuns pentru punctele a. b. si c in special dupa contestatie in cazul in care pierd...
buna ziua.
Azi mi s-a suspendat permisul de conducere pentru 90 zile pentru depasire de viteza in localitate (102 km/k). Aparatul radar era montat pe logan (phyton2 - nu mcv). Mi s-a intamplat pe zona draganu-ag, unde se mergea in coloana cu aprox. 90 km/k si am depasit (probabil) in zona radarului. Am doua variante:
1. platesc amenda la jumatate de pret, dau examenul si reduc la 30 zile;
2. depun contestatie, cu sanse mari de castig (toleranta aparate vechi de +-5% si posibile masini in zona mea, plus ca am fost oprit de alt echipaj ulterior).
Ma intereseaza in cazul contestatiei:
a. daca pierd procesul mai pot sustine examenul pentru reducere la o luna?
b. daca pierd mai pot plati la jumatate amenda daca contestatia s-a facut la o zi (24 din 48 ore) dupa contraventie?
c. daca castig, se anuleaza procesul verbal sau obtin doar permisul si platesc amenda oricum.
d. plata avocatului in cazul in care castig o solicit in cadrul procesului sau unterior? daca se face in cadrul procesului poate influenta in vre-un fel negativ decizia?
Astept cu interes si "disperare" pareri.
Multumesc