avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare 90 zile permis - procedura si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare 90 zile permis - procedura si oportunitatea contestatiei

buna ziua.
Azi mi s-a suspendat permisul de conducere pentru 90 zile pentru depasire de viteza in localitate (102 km/k). Aparatul radar era montat pe logan (phyton2 - nu mcv). Mi s-a intamplat pe zona draganu-ag, unde se mergea in coloana cu aprox. 90 km/k si am depasit (probabil) in zona radarului. Am doua variante:
1. platesc amenda la jumatate de pret, dau examenul si reduc la 30 zile;
2. depun contestatie, cu sanse mari de castig (toleranta aparate vechi de +-5% si posibile masini in zona mea, plus ca am fost oprit de alt echipaj ulterior).
Ma intereseaza in cazul contestatiei:
a. daca pierd procesul mai pot sustine examenul pentru reducere la o luna?
b. daca pierd mai pot plati la jumatate amenda daca contestatia s-a facut la o zi (24 din 48 ore) dupa contraventie?
c. daca castig, se anuleaza procesul verbal sau obtin doar permisul si platesc amenda oricum.
d. plata avocatului in cazul in care castig o solicit in cadrul procesului sau unterior? daca se face in cadrul procesului poate influenta in vre-un fel negativ decizia?
Astept cu interes si "disperare" pareri.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nickalex30 , utilizator 06:42, 15 Ianuarie 2020
nu raspund in ordinea intrebarilor, avocatul are obligatii de diligenta nu sa va castige procesul, deci trebuie sa-l platiti oricum, chestia cu 5 % nu este reala cititi NML in domeniu (imi scapa numarul) si oricum instanta nu o ia in calcul (ex. am invocat asta la 101 km/h si n-a mers). puteti plati amenda la jumatate in 48 ore, dar solicitati restituirea ei daca PV va fi desfiintat pentru ca nu va recunoasteti vina ci doar profitati de o inlesnire legala, si, in sfarsit nu cred ca este vreun impediment sa dati examen pentru reducerea la 30 zile (sub beneficiu de inventar ultima alegatie).

[Editat - faceti va rog un efort si scrieti cuvintele in intregime]
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Admin, administrator
Multumesc frumos. Ma intereseaza raspuns pentru punctele a. b. si c in special dupa contestatie in cazul in care pierd...
cititi ceva mai aplicat, e drept ca sunt enervant de lapidar, sotia imi spune ca nu stiu sa explic, dar v-am raspuns la pct....
a). da, daca indepliniti conditiile

Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

b). da, daca o platiti in 2 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hot. judecatoresti

c) nu cred ca o sa fie cazul, pierdeti vremea pe la judecatorie (timp+bani)
Bună ziua, mi sa întâmplat o mare nedreptate să vă explic, în cursul zilei de 14.01.2020 mă deplasam către locul de munca ors Buftea județul Ilfov unde se face traversare peste o cale ferata cu bariere.ajungând aproape de trecerea la nivel cu calea ferata am redus viteza autoturismului și m am angajat în traversare caii ferate la culoarea alb intermitent al semafoarelor si cu barierele ridicate,având în fața mea alt autoturism și în spate alt autoturism deci eram trei autoturisme, ajungând la jumătatea distantei dintre cele doua bariere semnalele luminoase și acustice de culoare roșie au intrat în funcțiune eu și celelalte doua autoturisme fiind în traversarea caii ferate, după câți metri eu si celalalte doua autoturisme am fost opriti de un echipaj de politie care tocmai ce venise acolo la calea ferata și am fost sancționat cu amenda contravențională și cu reținerea permisului de conducere pentru 90 zilele aceștia considerând ca am trecut pe culoarea roșie a semaforului .consider acesta situstie o mare nedreptate și un abuz al politiei rutiere,nu se poate așa ceva și în plus am fost luat și la mișto de către agentul de politie, l am întrebat pe agentul de politie ce trebuia să fac în aceasta situație și mi a zis ca trebuia să dau înapoi autoturismul cu spatele și ca pe el nu îl interesează a văzut ca am trecut pe culoarea roșie a semaforului. Unde este dreptatea în aceasta tara România ? ????aștept un răspuns de la dvs, va mulțumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ... Oprea sara17 Oprea sara17 Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ptr 90 de zile.am dat testul 13din 15 și mi a fost restituit permisul după 30 de zile. La 2 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara drept de circulatie doarcosmin doarcosmin Buna ziua.Am nevoie de niste lamuriri daca se poate. Azi dimineatza ma aflam in c-lung mold. si mergeam spre suceava.cu 200 m inainte de o cale ferata ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de circulatie silviupatrascuta silviupatrascuta Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de circulatie pe 90zile pt ca am trecut pe culoarea rosie la semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferata, ... (vezi toată discuția)