Buna ziua. Am obtinut un teren in concesiune de la primarie pt care in momentul in care am depus proiectul pt casa, am achitat si taxa pe autorizatia de construire. Ideea este ca de la biroul de urbanism mi s-a transmis o scrisoare prin care sunt informat ca am depasit (cu o zi) termenul legal de un an in care trebuia sa depun documentatia pt autorizatia de construire, motiv pt care nu mi se poate emite autorizatie de construire si am pierdut terenul. Ok, am pierdut terenul dar cum ramane cu banii pe autorizatia pe care nu am primit-o? Nu ar trebui sa-i pot recupera? Va multumesc.
In conditiile in care boala este evidenta notarul este obligat sa refuze intocmirea actelor sau atata timp cat noi consideram ca nu are cine sa conteste vanzarea notarul poate intocmi actele in cunostinta de cauza, doar aducandu-ne la cunostinta ca acele acte pot deveni nule in cazul unei contestatii?
In aceste conditii mai este cazul sa punem sub interdictie bolnavul de alzheimer si apoi sa ne adresam autoritatii tutelare pentru a numi o terta persoana care sa administreze bunurile acestuia sau daca dorim instrainarea proprietatii bolnavului de alzheimer este suficient sa ne prezentam la notar unde bolnavul semneaza documentele de vanzare ca si cum nu ar suferi de aceasta boala iar acele documente sunt perfect valabile daca nu le contesta nimeni?
In cazul nostru este vorba despre un teren pt care nu s-a facut iesirea din idiviziune si care are 4 proprietari, printre care se afla si cel bolnav de alzheimer. Interesul nostru ar fi sa evitam procedura anevoioasa de punere sub interdictie avand certitudinea ca nu are cine sa conteste vanzarea, deoarece fiind rude cei patru proprietari (doua surori + sotii acestora) decizia este luata de comun acord.
Buna seara.
Ma aflu intr-o situatie asemanatoare. Sa inteleg ca daca bolnavul se Alzheimer semneaza un act de instrainare a unei proprietati ce ii apartine, atata timp cat acel act nu este contestat de nimeni el este perfect valabil si devine anulabil doar daca cineva depune o contestatie?
Va multumesc pt raspuns. Pana sa studiez legea la care faceati referire as vrea sa va intreb unde trebuie sa adresam cererea pt numirea curatorului si care va fi rolul acestuia pe viitor. Poate vinde in locul persoanei bolnave proprietatile acesteia? In familia respectiva exista sotul persoanei bolnave si doi copii. Daca de exemplu curatorul (in cazul de fata probabil ar fi sotul) decide sa vanda in calitatea lui de curator o proprietate care se afla doar pe numele persoanei bolnave de Alzheimer, copiii acestora se pot opune in vreun fel?
Buna ziua. Dorec sa va cer sfatul intr-o problema. Detinem mostenire de la bunici o parcela de o jumatate de hectar. Ne-am hotarat sa vindem o parte din acest teren, respectiv 500 mp. Nu am facut niciun fel de partaj pt acel teren, astfel incat pe intreaga parcela de 5000 mp sunt momentan 4 proprietari. Problema este ca unul dintre ei este bolnav de Alzheimer si in aceste conditii din cate stiu eu, nu are drept de semnatura. Intrebarea mea ar fi care este procedura de vanzare in aceasta situatie si de asemenea cum se procedeaza cu iesirea din indiviziune a celor 500 mp pe care dorim sa-i vindem? Va multumesc.