avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate popyq

Activitate popyq

Bună seara,

De curând am găsit un apartament ce doresc să îl cumpăr. Am bătut palma pe suma de 55mii de euro.

Problema care apare aici este că apartamentul era pe numele mamei lui. El acum a făcut o succesiune pe: EL, Sora ce locuieşte în Germania şi o soră din Bucureşti(decedată) apar ca proprietari.
Următorul pas ar fi ca soţul decedatei să facă actele de moştenitor pentru a intra ca o cotă parte pe acest apartament prin ..căsătoria cu sora proprietarului. Nu au alţi copii din ce zice.
Sora din Germania a trimis o procură prin care este de acord cu vânzarea apartamentului, implicit ca omul să semneze în locul ei la tranzacţie. Moştenitorul din Bucureşti va veni personal.

În momentul de faţă omul ne cere 10mii de euro pe un ante contract. El zice că pentru viitoarele cheltuieli. Nu ştiu dacă ceilalţi ştiu că el va primi aceşti bani, nu au certitudinea că el nu-i va băga în buzunar. Pentru că la antecontract se prezintă doar el din spusele sale. Şi nu mai poate aştepta 2, 3 săptămâni până când vin toate actele şi din Bucureşti pentru a demara ultima înţelegere.

La scenariul la care m-am gândit ar fi ca el să primească banii, iar la vânzarea să nu se mai facă fără ca noi să nu virăm 55mii euro, practic->65mii în total. Sau eventual cel din Bucureşti va cere mai mult pentru a semna, ori cea din Germania va fi nemulţumită cu partea sa din bani.

Este ok să mergem mai departe sau renunţăm la toate aceste încurcături şi căutăm un apartament în regulă?
Omul pare foarte impacientat să dea răspunsuri şi tot presează pe acei bani, că îl va costa, că va avea nevoie, pentru comisioane, etc.. Dacă nu, îl dă la altcineva care e dispus să dea dinainte o sumă de bani.

Mulţumesc anticipat pentru răspunsuri.
popyq a scris:

Am primit un mail de la dataprotection.ro cu privire la un articol scris de mine despre cineva. Prin el se cere sa il sterg deoarece are datele personale ale acelui individ.
Mentionez ca am sters tot legat de persoana respectiva si le-am trimis si lor mail cu privire la acest lucru + persoanei care a reclamat.

In mail invoca Legii nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor.

Trebuie sa mai fac ceva ?

Nu am primit un raspuns nici pana astazi de la ei..
Dedu86 a scris:

Vi s-a raspuns la email?

Inca nu. Cred ca nu lucreaza astazi..
Am primit un mail de la dataprotection.ro cu privire la un articol scris de mine despre cineva. Prin el se cere sa il sterg deoarece are datele personale ale acelui individ.
Mentionez ca am sters tot legat de persoana respectiva si le-am trimis si lor mail cu privire la acest lucru + persoanei care a reclamat.

In mail invoca Legii nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor.

Trebuie sa mai fac ceva ?