avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate baubau1608

Activitate baubau1608

Martonze

asta este si parerea noastra, asta pe langa nedreptatea fata de parintele care se ocupa zilnic de minor. Unul duce tot greul, celalalt e vizitator cand se poate. Noua, ca parinti nu ni se pare corect. Suntem de acord cu aceasta custodie comuna in cazurile in care amandoi parintii stiu ce inseamna sa te ocupi zilnic de un copil, adica perioada petrecuta cu minorul sa fie egala (vezi custodiile americane). Noi suntem constienti ca la noi nu se poate si pentru a fi corect si fata de mama, vrem incredintarea copilului catre ea.
gi-jane2 a scris:

Daca regula e sa exercitati autoritatea parinteasca in comun iar cea exclusiv de un parinte, numai pt motive temeinice, inseamna ca nu poate fi vb de un acord in acest sens intre parinti., ci veti cere dvs , veti motiva si tatal poate fi de acord cu cererea din motivele pe care le-ati argumentat- motive nu ar putea fi prea multe, fie nu-l intereseaza sa exercite autoritatea parinteasca, fie nu poate.



Multumesc pentru raspuns. Ce parere aveti domnilor si doamnelor avocati? Un judecator poate accepta ideea ca un parinte nu poate sa isi exercite autoritatea parinteasca? Prin "nu poate" sa spunem ca ne gandim la... a nu avea posibilitatea sa discute zilnic cu minora, sa petreaca saptamanal timp cu minora, sa ajute zilnic la cresterea si educarea ei, ci doar ocazional, motiv pentru care va avea un program de vizita. Credeti ca expunand o astfel de cerere, acceptata de ambii parinti, va duce la o hotarare ca doar unul dintre parinti sa exercite autoritatea parinteasca?
Prin incredintarea minorei catre mama ma refer la exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre aceasta. Acesta este un lucru stabilit de comun acord intre soti. Avem nevoie doar de o confirmare ca acest lucru poate fi acceptat de catre o instanta de judecata.

Si sunt curioasa cat ar dura daca am ajunge in fata unei instante cu o asemenea cerere. Nu se pune problema unui apel sau recurs.


Domnule mediator, fara sa va suparati pe mine, va marturisesc ca nu sunt de acord cu expresia "descrieti o decizie care nu mai priveste o familie". "Familie" pentru fiica noastra vom fii indiferent daca noi parintii mai suntem impreuna sau nu. Presupun ca juridic poate fi contrazis ce spun, insa moral nu cred.


Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate.
Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv pentru care ne intelegem asupra acestui lucru, insa ceea ce ne dorim noi amandoi este ca fiica noastra sa imi fie incredintata mie. Am inteles ca acest lucru nu se poate face la notar asa ca noi ne-am gandit sa ne prezentam in fata instantei cu o cerere, semnata de amandoi, in care sa cerem ceea ce ne dorim pentru familia noastra, si anume, incredintarea minorei catre mama. Ne-a spus cineva ca acest lucru nu este posibil ca in ziua de astazi nu se mai acorda decat custodie comuna, chiar daca parintii se decid impreuna la altceva. Ni s-a mai spus ca daca mergem la instanta vom fi obligati sa mergem la un mediator, desi nu vad rostul atata timp cat asta este decizia noastra ca parinti. Si o alta intrebare este: cine plateste acest mediator? Chiar asa stau lucrurile? Nu putem decide noi parintii ce dorim pentru familia noastra?