cu scuzele de rigoare ....dar intrebarile mele au fost altele.
d-voastra ( av. AVLIL ) m-ati adus la cunostinta cateva aspecte care le stiam deja, dar uitasem sa mentionez faptul ca am facut recurs la decizia instantei si sunt sanse mari de acceptarea a acestuia ...in consecinta sa castig procesul, asadar in nici un caz nu se va mai numi "frauda la lege".
rugamintea este daca imi puteti oferi un sfat , pana la decizia instantei , ce pot face in cazul sus mentionat, nelamuririlor si intrebarilor pe care le am.
Buna ziua ,
Rog suport in urmatoarea speta.
In annul 2012 am vandut ( cvc ) o casa si un teren unei rude apropiate ( beneficiar :matusa sotiei mele+ sotul acesteia) datorita faptului ca eu si sotia am avut un proces civil cu ANAF , care ulterior s-a sfarsit cu transferarea datoriei de pe societatea detinuta pe persoana fizica , respectiv executia din averea personala.
pentru a nu ramane terenul si casa pe numele matusii sotiei mele si a sotului acesteia, am reusit sa obtin in instanta o dispozitie de curatela pentru a fi reprezentantul legal al fiului meu ( minor in acest moment ) si de a primi bunurile vandute pe numele sau,numai ca cei de la judecatorie au gresit dispozitia , in sensul ca puteam sa-l reprezint doar pentru o donatie , nu si in cazul unui cvc .
la acel moment am acceptat asa pentru ca matusa sotiei trebuia sa plece din tara .
Intrebarile mele sunt :
Donatia este cu scutire de raport - as putea sa cer notarului sa rectificam actul sa-l facem cvc ?
As putea sa introduc dreptul de habitatie si uzufruct pe numele meu ?
Matusa sotiei mele /sotul acesteia , sau copii lor ar putea in viitor sa atace acesta donatie?( avand in vedere ca pot demonstra ca atat terenul cat si casa mi-au apartinut, si le-am dobandit prin cumparare ( teren )/ constructie ( casa ) ?
In cazul in care nu se poate modifica actul de donatie , prin cvc , daca in viitor o sa mai avem un copil , ce se poate intampla ?fiul meu va pierde titlu de mostenitor ?va trebui sa imparta bunurile cei doi copii ?actul de donatie poate deveni nul la nasterea celui de al doilea copil al nostru iar matusa sotiei sa beneficieze din nou de bunurile noastre ?
Dupa implinirea majoratului fiul meu ar putea sa intraineze aceste bunuri ?
Ce drepturi as putea sa introduc acum ca acesta donatie sa nu fie atacata de nimeni sau cum as putea sa refac acest act sa devina cvc ?
Multumesc mult !