anttonnio a scris:
uitasem sa mentionez faptul ca am facut recurs la decizia instantei si sunt sanse mari de acceptarea a acestuia ...in consecinta sa castig procesul, asadar in nici un caz nu se va mai numi "frauda la lege".
Frauda la lege înseamnă altceva decât credeți D-voastră. :)
Există o prevedere legală care definește această noțiune, deci
„fraudă la lege” în sens juridic nu înseamnă ceea ce crede cineva ci ceea ce prevede legea.
Art. 1237 C.civ. - Frauda la lege
Cauza este ilicită şi atunci când contractul este doar mijlocul pentru a eluda aplicarea unei norme legale imperative.
Or D-voastră nu ați încheiat un contract de v-c și apoi unul de donație pentru că ați vrut să vindeți iar apoi brusc ați aceeptat să fiți gratificat de către cumpărător cu același bun pe care tocmai l-ați vândut printr-o donație... :) ci pentru că a vă folosi de aceste contracte (de v-c și apoi de donație) pentru a eluda o eventuală aplicare a unei legi imperative, care este legea penală sau cea fiscală.
Pe de altă parte este adevărat că nu vi s-a răspuns la ceea ce ați întrebat, dar cauza, după părerea mea, nu este faptul că ați fraudat legea ci faptul că ați pus foarte multe întrebări fără să dați informațiile necesare pentru a vi se putea răspunde.
Oricum, din ceea ce ne-ați spus e evident că ați făcut multe greșeli din punct de vedere juridic.
Unele dintre aceste se pot „îndrepta”, dar e mult mai greu să le „îndrepți” decât să fi consultat pe cineva care „se pricepe” și apoi să încheiați acele acte.
Oricum ar fi bine să știți că frauda la lege dovedită (ceea ce nu e foarte greu în cazul D-voastră) se sancționează conform art. 1238 C.civ., deci ar fi posibil chiar, dacă cineva își pune mintea, să poată obține declararea nulității absolute a contractului de donație, dar și pe a celui de v-c (ceea ce e în avantajul D-voastră).
PS
Nu e bine să credeți că toți cei care, fiind în fond slujbași ai statului, sunt nepricepuți, fraieri sau corupți, și printr-un contract sau printr-o serie de contracte fictive pe care le încheiați să-i derutați chiar așa încât să nu-și dea seama de ceea ce ați vrut cu adevărat să faceți.
Iar dacă și-au dat seama, vă asigur că au și mijloace legale prin care să vă dovedească intențiile. :)
S-ar putea să aveți o surpriză când veți constata că unii dintre acei „slujbași cenușii ai statului” chiar îți fac treaba cu profesionalism, indiferent de ce spune despre ei sau de cât la sută din salar le-a fost tăiat. ;)