avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Activitate mariana1391

Activitate mariana1391

In data de 18.03.2013 am primit decizia de anulare a inregistrarii in scopuri de tva, cf art 153 alin9 , litera c din codul fiscal.
Pana la acea data am emis cu tva, dupa acea data am emis o factura fara tva.
Am inteles ca de la data primirii deciziei nu mai am dreptul de a deduce tva la achizitiile de bunuri si servicii, dar am obligatia de plata a tva in conditiile in care desfasor activitati economice. Am intrebat la Anaf la asistenta contrubuabil si mi s-a spus ca voi facturra fara tva, dar am obligatia de plata a tva colectat(nu pe factura ci prin nota contabila)! Intrebare din ce platesc acel tva daca eu nu incasez tva de la client? Cum intocmesc decontul de tva pt trim I din 2013 tinand cont ca am atat facturii cu tva cat si fara? Trebuie sa intocmesc si decont 311? Cum voi proceda mai departe fiindca firma este functionala?
Va multumesc pentru exemplificari dar nu imi este clar daca eu sunt obligata sa platesc pentru faptul ca am mers la casa de sanatate si am pus o intrebare? Daca nu ma adresam deloc eram fericita nu! adica in tara asta daca vrei sa faci un lucru pe cale normala te trezesti cu majorari si penalitati! Cu ce drept mi-au constituit acel debit ? Pe baza unei simularii? fara un contract semnat? Fiindca L95/2006 Art. 211 sp[une asa:
(1)Sunt asigurati, potrivit prezentei legi, toti cetatenii români cu domiciliul în tara, precum si cetatenii straini si apatrizii care au solicitat si obtinut prelungirea dreptului de sedere temporara sau au domiciliul în România si fac dovada platii contributiei la fond, în conditiile prezentei legi. În aceasta calitate, persoana în cauza încheie un contract de asigurare cu casele de asigurari de sanatate, direct sau prin angajator, al carui model se stabileste prin ordin al presedintelui CNAS cu avizul consiliului de administratie.
In urma unei simulari la casa de sanatate (solicitata ca si informatie) referitor la contributie retroactiva pentru o persoana fara venituri- efectuata in februarie 2007, in decembrie 2012 s-
a primit de la finante somatie si titlu executoriu pentru contributii datorate pe 5 ani de zile si majorari si penalitati afiliate acestor sume.
Mentionez ca in perioada scursa din 2007 nu s-a primit nici o instiintare de la casa de santate. Mentionez ca nu am beneficiat de nici un serviciu medical . Interventia s-a facut in domeniu privat cu plata aferenta.
Intrebare : pe ca baza s-a constiuit acest debit fiindca nu este semnat nici un contract? Acest debit daca s-a constituit in baza acelei intrebari nu s-a prescris in cei 5 ani impliniti in februarie 2012? Ce pot face din punct de vedere legal referito la aceasta situatie.