In anul 2011, pentru arenda datorata dupa valorificarea recoltei an 2010, am solicitat (sub forma de reclamatie) in forma scrisa arendasului, ca suma achitata prin mandat postal nu este justificata si, trebuie sa mai achite o diferenta aproape egala cu cea deja platita (avand in vedere ca anul a fst favorabil recoltei de grau). Am revenit de mai multe ori pentru regularizarea platii diferentei reclamate de mine catre arendas, dar fara rezultate.
Arendasul nu mi-a raspuns de nici un fel.
In anul 2012, conform Codului de Procedura Civila si obligatii din Contractul de arenda, l-am pus in intarziere de plata pe arendas, fara nici o reactie din partea acestuia (Contractul contine clauza de "titlu executoriu".
M-am adresat unui "executor judecatoresc" din orasul de resedinta al arendasului pentru instructiuni de adresare rezolvare problema, cu copie si la arendas. Reactia acestuia (arendasul) a fost (prin mail) ca trebuie sa negociem.
Desi a trecut de la data propunerii de "mediere" mai bine de 90 zile, nimic nu s-a intamplat.
Intrebare:
" care este calea legala de recuperare a restantei in plata arendei, tinand cont ca sunt persoana fizica si nu am posibilitati de emitere factura sau alte documente oficiale in afara de corespondenta inregistrata la expediere catre arendas". Subliniez ca, Contractul de Arenda contine clauza de "titlu executoriu" pentru plata arendei la termenele si modalitatile stabilite in Contract (incheiat in forma scris si inregistrat la Consiliul local din orasul de resedinta al arendasului).