avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare debit (restanta plata arenda) arendas catre ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare debit (restanta plata arenda) arendas catre arendator

In anul 2011, pentru arenda datorata dupa valorificarea recoltei an 2010, am solicitat (sub forma de reclamatie) in forma scrisa arendasului, ca suma achitata prin mandat postal nu este justificata si, trebuie sa mai achite o diferenta aproape egala cu cea deja platita (avand in vedere ca anul a fst favorabil recoltei de grau). Am revenit de mai multe ori pentru regularizarea platii diferentei reclamate de mine catre arendas, dar fara rezultate.
Arendasul nu mi-a raspuns de nici un fel.
In anul 2012, conform Codului de Procedura Civila si obligatii din Contractul de arenda, l-am pus in intarziere de plata pe arendas, fara nici o reactie din partea acestuia (Contractul contine clauza de "titlu executoriu".
M-am adresat unui "executor judecatoresc" din orasul de resedinta al arendasului pentru instructiuni de adresare rezolvare problema, cu copie si la arendas. Reactia acestuia (arendasul) a fost (prin mail) ca trebuie sa negociem.
Desi a trecut de la data propunerii de "mediere" mai bine de 90 zile, nimic nu s-a intamplat.
Intrebare:
" care este calea legala de recuperare a restantei in plata arendei, tinand cont ca sunt persoana fizica si nu am posibilitati de emitere factura sau alte documente oficiale in afara de corespondenta inregistrata la expediere catre arendas". Subliniez ca, Contractul de Arenda contine clauza de "titlu executoriu" pentru plata arendei la termenele si modalitatile stabilite in Contract (incheiat in forma scris si inregistrat la Consiliul local din orasul de resedinta al arendasului).

Va multumesc anticipat pentru raspuns si solutii,

John, Bucuresti
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 19:48, 28 Martie 2013
Ce v-a spus executorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare vichi_90 vichi_90 Buna ziua In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contract de arendare veteranul veteranul Din nou s-a ivit ocazia de a va spune tuturor : buna seara si multa , multa sanatate. A trecut ceva vreme , mai precis din 11 nov. 2010, cand am cerut ... (vezi toată discuția)
Termen de plata arenda sinady sinady Buna ziua, Detin teren agricol in zona Olteniei, pe care l-am dat in arenda. Este cultivat cu grau. Am optat pentru plata in bani a contravalorii ... (vezi toată discuția)