avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate ralucamol

Activitate ralucamol

Răspuns la discuția Codul Muncii si Noul Cod civil
Da, mie imi este clar si va multumesc.
Sunt sigura ca observatiile vor fi utile se pentru alti ultilizatori.
Răspuns la discuția Codul Muncii si Noul Cod civil
Buna ziua!

Freeelis as propune spre dezbatere interpretarea termenelor prevazute in HG 500/2011 art 4 alin (1) c si alin (2) si "calculul termenelor" din codul civil 2.551-2556.

Multumesc inca o data!
freeelis a scris:

Pentru ca nu li s-a tras atentia asupra acestui aspect, de aceea interpreteaza asa ... sunt 19 zile lucratoare pentru transmitere calculate de la data de cand se produc efectele modificarii ...

...iar codul muncii, respectiv, hg500/2011 nu dispune altfel decat codul civil (nu sunt jurist, dar presupun ca in practica juridica, exceptiile se considera ca fiind exceptii doar atunci cand sunt clar specificate)

Cred ca aceste lucruri oricum se "transeza" in instanta si cred ca as avea castig de cauza.

Voi interpreta in favoarea mea ...."in termen de 20 de zile de la data aparitiei modificarii" termenul curge, deci din data 04.03.2013 conform codului civil, prevederile codului muncii neconstituind exceptie fata de prevederile codului civil.
Ma tem, intr-adevar, ca inspectorii ITM vor interpreta asa cum am scris mai sus, dar acum nu mai am ce face, iar articolele indicate de Freeelis imi sunt favorabile.
De asta as fi fost curioasa sa vad cum interpreteaza acestia termenele respective cand vin in control. In plus am vazut ca se obisnuieste ca termenele sa nu se calculeze respectand prevederile codului civil. As fi fost curioasa sa vad ce parere are jurista de la ITM, dar "nu-mi bat singura cuie in talpa".
Va multumesc mult pentru raspuns. Citisem si un articol pe Avocat net privitor la termenul de transmitere a modificarii salariului minim de la 01.02.2013...consultantul facuse calculul asa cum l-am facut si eu

www.avocatnet.ro/content/art...

Va multumesc din suflet pentru observatia cu calculul termenelor prevazuta in codul civil....stiu ca va fi greu sa le demonstrez asta dlor. inspectori de la ITM, dar am un temei legal in baza caruia care as putea contesta un eventual proces verbal de contraventie.

Din experienta dvs., care este abordarea lor in calculul termenelor?
Buna dimineata!

Feeelis, daca modifiarea produce efecte de la 01.03.2013...incepand cu data de 01.03.2013 am numarat 19 zile lucratoare si termenul ar fi fost in 27.03.2013. Nu am numarat eu bine?
Imi pare rau ca sunt insistenta, dar este prima oara cand gresesc asa ceva, iar amenda mi se imputa.
Buna seara!
Am o problema foarte grava! Am facut modificari de salariu incepand cu data de 01.03.2013.
Am incheiat actele aditionale cu data de 01.03.2013 si le-am transmis abia astazi in Revisal. le aveam introduse, dar efectiv am uitat ieri sa le transmit pe portalul inspectiei muncii. Din HG 500/2011 inteleg ca trebuiau transmise cel tarziu in ziua anterioara implinirii celor 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, in cazul meu cel tarziu ieri. Asa este?