avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Activitate clausofe

Activitate clausofe

Buna ziua! Ce pasi ma sfatuiti sa urmez in situatia in care vecina mea de deasupra are copil mic de 2 ani si am inteles este copil...dar se simte ca mama nu are treaba cu acest copil, care tipa toata ziua, alerga prin casa, tranteste fel de fel de obiecte ...iar aceasta poveste se repeta zilnic. Am incercat sa le explic pe cale amiabila ca si noi vecinii de dedesubt avem servici si ne am dorii sa venim acasa sa ne relaxam, nu sa dau televizorul mai tare ca sa nu mai aud duduiturile de deasupra, dar replica a fost "Nu am ce sa fac, este copil, suportati..." Am facut sesizare scrisa la Asociatia de proprietari, care mi au raspuns ca au stat de vorba si sa fiu eu mai intelegatoare... In ficare zi se alearga prin toata casa, se tipa,se tranteste, se joaca cu mingea...sunt disperata nu mai stiu ce sa fac sa am si eu putina liniste. Mi s a spus ca pe cale legala nu am nicio sansa. Galagia o fac numai in orele permisive, tocmai pentru a nu chema politia...Va rog un sfat.
Răspuns la discuția INCETAREA SUSPENDARII
Multumesc pentru promtitudine!
Răspuns la discuția INCETAREA SUSPENDARII
Respectiv modific data de sfarsit a suspendarii ?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o indrumare, cum pot face incetarea suspendarii anterior, cand mie-mi lipseste informatia celui care absenteaza. Am un angajat care lipseste de pe data de 16.11.2018 si care refuza sa ne raspunda la telefon. L-am suspendat de pe data de 16.11.2018 pana azi (nu a venit nici azi la munca) si nu stiu cum sa fac. Incetez suspendarea cu data de azi si tot azi transmit alta...
Buna ziua! Va rog sa ma indrumati si pe mine care este procedura legala de a inceta contractul individual de munca cu un salariat care nu-si indeplineste atributiile din fisa postului si nici nu vrea sa fie transferat pe un post inferior. Ne mai si ameninta ca daca incercam sa-l dam jos din functie, ne da in judecata. Subliniez faptul ca nu are justificat timpul de munca. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Relatii de munca
Multumesc pentru promtitudine si informatii!
Buna ziua! Daca mi-am depus demisia, pot sa-mi efectuez concediul de odihna in perioada de preaviz? Mentionez ca nu l-am efectuat complet nici pe anul 2017.
Discuție Resurse Umane
Buna ziua. Mi-as dorii sa ma ajutati cu o informatie . Daca s-a emis o Decizie interna in cadrul institutiei (privitor la faptul ca angajatii consimt prestarea de ore suplimentare) , trebuie inregistrata la ITM, sau e suficient sa o anexam la Contractul Colectiv Intern? MULTUMESC ANTICIPAT!
Car3men a scris:

In codul rutier este reglementat si acest aspect.

Art. 86
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Multumesc pentru amabilitate si intelegere!