avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am condus cu carnetul suspendat...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am condus cu carnetul suspendat...

Buna ziua,fiti amabili va rog si spuneti-mi si mie ce mi se poate intampla daca am avut carnetul de sofer suspendat pe 90 de zile si amenda administrativa de 600 ron,iar aseara m-a prins politia ca am condus masina fara carnet...? #-o
Cel mai recent răspuns: clausofe , utilizator 08:01, 10 Iunie 2013
Conducerea masinii in perioada in care permisul este suspendat este infractiune.
Multumesc pentru promtitudine,lucrul acesta cred ca l-am costientizat in momentul cand am fost oprit de politie,intrebarea era "ce mi se poate intampla...",deci cam ce urmari ar putea avea fapta mea...
In codul rutier este reglementat si acest aspect.

Art. 86
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Car3men a scris:

In codul rutier este reglementat si acest aspect.

Art. 86
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Multumesc pentru amabilitate si intelegere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat ellena27 ellena27 Buna ziua. Am o cunostinta careia i s-a suspendat permisul pentru alcoolemie pentru 3 luni, si totusi a mai condus o perioada, practic fara permis de ... (vezi toată discuția)
Prins la volan cu permisul suspendat andruschi andruschi buna ziua ! am si eu o intrebare, am fost prins conducand cu permisul suspendat, asi vrea sa stiu si eu cam care sunt consecintele . Precizez ( nu am consumat ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat vasilescuion vasilescuion Salut! Am avut permis spaniol si imi expira cu o luna mai devreme de a veni in tara, intre timp l-am schimbat, iar autoritatile spaniole nu mi l-au retras si ... (vezi toată discuția)