avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere cu permisul suspendat

Buna ziua.
Am o cunostinta careia i s-a suspendat permisul pentru alcoolemie pentru 3 luni, si totusi a mai condus o perioada, practic fara permis de conducere. Ce consecinte poate avea, stiind ca e la prima abatere de acest gen?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
ellena27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:19, 12 Octombrie 2011
Hotul neprins e negustor cinstit.
Sau ceva de genul asta
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca e prinsa, persoana poate fi condamnata.. posibil cu suspendare
art 86 (2)
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i -a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Daca nu-l prinde nimeni nu se intampla nimic. Dar daca este prins fapta este o infractiune si se trateaza ca atare. Nu este obligatoriu sa primeasca o sanctiune cu suspendare, el poate sa primeasca si cu executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat sub influenta alcoolului alysss92 alysss92 [b][i]Buna un prieten a condus cu permisul suspendat sub influenta alcoolului ce i se poate intampla ? astept un raspuns cat mai rapid multumesc ! (vezi toată discuția)
Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
Amenda penala pentru circulatie fara permis olga2011 olga2011 la cat se ridica aprox.suma unei amenzi penale pentru circulatie pe drum fara permis[din necunoasterea legii?] multumesc (vezi toată discuția)