avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate lucian1970

Activitate lucian1970

buna ziua .pentru talharie a primit 4 ani si nu a fost specificata stare de recidiva.Acum pentru furt calificat i se specifica si art 37 lit b.procesul abia incepe in mai.mentionez ca toate faptele au fost faptuite in perioada de eliberare conditionata din condamnarea care a avut-o in minoritate.Este corect ca acum sa i se retina recidiva???
avocat_bogdan_marinescu1975 a scris:

este vorba numai de pedepse executabile, acesta este unicul rationament pentru care pot fi contopite pedepsele.

buna ziua,in cazul primei condamnari cu suspendare de 6 luni,credeti ca fapta faptuita inainte de toate nu are avea efect la contopirea tuturor celorlante pedepse si la deducerea celor 3 ani executati???cu stima
multumesc frumos,dar totusi nu-mi este prea clar cu contopirea si daca i se va reduce ceva.prima condamnare a fost de 6 luni cu suspendare apoi celelalte..iar acum pe langa astea faptuite acum major a mai recunoscut si cealalta din minorat..nu stiu ce se va intampla...va multumesc inca odata..
va multumesc,vazusem ceva despre contopire de pedepse si deducerea perioadei executate aici in forum si s-ar cam potrivi daca ar aparea si condamnarea din minoritate adica aceea care a aparut acum ,adica care a recunoscuto cand il ancheta pentru astea 2 care le-a faptuit in perioada de eliberare conditionata.Avocata spune ca e recidi vist dar nu-i va mentine asta ptr ca faptele pentru care a fost inchis au fost savarsite cat era minor.De aceea nu stiu cum si daca se vor contopii si daca se v-a deduce ceva din condamarea finala.cu stima,va multumesc
multumesc frumos pentru raspuns.Avocata lui spune ca nu se face contopire decat cu restul care a ramas neexecutat chiar daca se v0a judeca si cea din timpul minoritatii care a recunoscuto acum .
Buna seara!!! Fiul meu cat era minor a fost condamnat la 6 luni cu suspendare apoi la 2 ani si 4ani rezultand o pedeapsa de 4 ani si 6 luni.A fost eliberat conditionat ,dar in acest termen de incercare a mai comis un furt calificat si o talharie in grup.In timpul cercetarilor a mai recunoscut o fapta tot in timpul minoritatii comisa inainte de toate.Cele 2 fapte le-a comis la 21 de ani.Am inteles ca nu i se retine recidiva in cazul sau.Din pedeapsa de 4 ani si 6 luni a executat 3 ani.Va rog sa-mi spune-ti daca aceste pedepse se pot contopii toate inclusiv cu cea din minoritate care v-a aparea si daca din pedeapsa totala i se v-a scade perioada executata.va multumesc