avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contopire si deducere din perioada executata - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contopire si deducere din perioada executata - admisibilitate

Buna seara!!! Fiul meu cat era minor a fost condamnat la 6 luni cu suspendare apoi la 2 ani si 4ani rezultand o pedeapsa de 4 ani si 6 luni.A fost eliberat conditionat ,dar in acest termen de incercare a mai comis un furt calificat si o talharie in grup.In timpul cercetarilor a mai recunoscut o fapta tot in timpul minoritatii comisa inainte de toate.Cele 2 fapte le-a comis la 21 de ani.Am inteles ca nu i se retine recidiva in cazul sau.Din pedeapsa de 4 ani si 6 luni a executat 3 ani.Va rog sa-mi spune-ti daca aceste pedepse se pot contopii toate inclusiv cu cea din minoritate care v-a aparea si daca din pedeapsa totala i se v-a scade perioada executata.va multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
lucian1970, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucian1970 , utilizator 13:02, 22 Aprilie 2014
Daca se vor contopi se va putea face si computarea.
multumesc frumos pentru raspuns.Avocata lui spune ca nu se face contopire decat cu restul care a ramas neexecutat chiar daca se v0a judeca si cea din timpul minoritatii care a recunoscuto acum .
Depinde de mai multe aspecte.
Este posibil sa fie asa cum zice avocata.
Sunt foarte incalcite aceste contopiri si instantele sunt refractare.

Avocata trebuie sa aiba grija sa faca o aparare corespunzatoare ca sa nu ii aplice un spor mare de pedeapsa.
este vorba numai de pedepse executabile, acesta este unicul rationament pentru care pot fi contopite pedepsele.
va multumesc,vazusem ceva despre contopire de pedepse si deducerea perioadei executate aici in forum si s-ar cam potrivi daca ar aparea si condamnarea din minoritate adica aceea care a aparut acum ,adica care a recunoscuto cand il ancheta pentru astea 2 care le-a faptuit in perioada de eliberare conditionata.Avocata spune ca e recidi vist dar nu-i va mentine asta ptr ca faptele pentru care a fost inchis au fost savarsite cat era minor.De aceea nu stiu cum si daca se vor contopii si daca se v-a deduce ceva din condamarea finala.cu stima,va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
lucian1970, utilizator

Alte discuții în legătură

Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu un raspuns: pentru o faptă de furt ... Uther Uther Vă rog să mă ajutați cu un raspuns: Pentru o faptă de furt comisă în data de25 .03 .2018 am fost condamnat 1 an si 6 luni definitivă. ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata Zigrid Zigrid Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a ... (vezi toată discuția)