Am 21 de ani si sunt studentă în Spania.
În iarna 2011-2012, pe când încă locuiam in România (singură, în apartamentul părinţilor mei, fără să am act de proprietar pe el), am făcut cerere pentru obţinerea ajutorului de încălzire a locuinţei, pe atunci neavând un loc de muncă şi nici venituri.
Cererea mi-a fost aprobată, am primit subvenţia, dar în februarie 2012 am venit în Spania, aşa că am anulat solicitarea. Între timp am primit o notificare, că se va evalua situaţia subvenţiei mele. De atunci nu am mai fost anunţată despre nicio schimbare. Acum câteva zile am primit o înştiinţare pe aceeaşi adresă (m-a anunţat o vecină), că am fost penalizată cu 920 RON, ca urmare a unei neconcordanţe în declaraţiile mele şi contul bancar. Nu ştiu sigur dacă la momentul respectiv aveam mai mult de 3000 RON depuşi (l-am şi închis între timp).
Întrebările mele sunt:
1. Se poate evita pe cale legală plata penalizării? Ce aş putea face în acest sens?
2. Cum s-a putut realiza verificarea contului, din moment ce se presupune că datele bancare sunt private şi nu mi s-a cerut acordul pentru a fi analizate?