avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ajutor incalzire locuinte
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ajutor incalzire locuinte

Bună seara,

Am 21 de ani si sunt studentă în Spania.
În iarna 2011-2012, pe când încă locuiam in România (singură, în apartamentul părinţilor mei, fără să am act de proprietar pe el), am făcut cerere pentru obţinerea ajutorului de încălzire a locuinţei, pe atunci neavând un loc de muncă şi nici venituri.
Cererea mi-a fost aprobată, am primit subvenţia, dar în februarie 2012 am venit în Spania, aşa că am anulat solicitarea. Între timp am primit o notificare, că se va evalua situaţia subvenţiei mele. De atunci nu am mai fost anunţată despre nicio schimbare. Acum câteva zile am primit o înştiinţare pe aceeaşi adresă (m-a anunţat o vecină), că am fost penalizată cu 920 RON, ca urmare a unei neconcordanţe în declaraţiile mele şi contul bancar. Nu ştiu sigur dacă la momentul respectiv aveam mai mult de 3000 RON depuşi (l-am şi închis între timp).

Întrebările mele sunt:
1. Se poate evita pe cale legală plata penalizării? Ce aş putea face în acest sens?
2. Cum s-a putut realiza verificarea contului, din moment ce se presupune că datele bancare sunt private şi nu mi s-a cerut acordul pentru a fi analizate?

Mulţumesc,
Cristina M.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
mmcristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: sabrina__cr , utilizator 17:23, 5 Aprilie 2013
Din pacate din cate stiu din legea subventiile este trecut ca pe langa faptul ca se calculeaza in functie de venit de asemenea nu se acvorda daca persoana respectiva are la momentul solicitari subventiei mai mult de 3000 ron in cont ce nu stiu eu daca au procedat legal atunci cand au aflat despre contrul tau.Sfatul meu vb cu o cunsotinta cu cunostinte de drept si vezi ce poti face poti ioncerca sa contesti acest document in instanta cred dar nu stiu sigur ,ca sa iti zic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am și eu o problemă. În iarna 2012-2013am avut ... Emilian11 Emilian11 Bună ziua. Am și eu o problemă. În iarna 2012-2013am avut subvenție pentru încălzire, pentru mine și fiul meu în vârstă de 10 ani. În anul 2019 ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru caldura savuvirgil savuvirgil Buna seara ! Imi puteti spune ce se intimpla cu cei care au cerut debransarea caloriferelor tocmai din cauza pensiilor foarte mici ,ei pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Returnare ajutor incalzire Alina1988 Alina1988 Buna ziua, As avea nevoie de o parere cu privire la situatia mea. Sunt studenta, nu am niciun venit (fara burse de merit/sociale) si locuiesc intr-o ... (vezi toată discuția)