avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate codm

Activitate codm

Buna ziua,

Chiar daca au trecut multi ani, as avea o intrebare. In momentul aparitiei modelului cadru al CIM, respectiv in 2003, angajatorul avea obligatia sa intocmeasca la toti angajatii CIM uri pe noul model, acte aditionale pentru modificarea contractelor in vigoare, sau contractele care erau deja incheiate se modificau automat prin efectul legii (nu sunt sigur ca exista asa ceva, dar ....)?
Pana acum nu mi-am pus intrebarea aceasta pt ca nu am avut legatura cu legislatia muncii, dar acum am descoperit niste acte aditionale care modifica litere din contracte de munca incheiate inainte de 2003 iar acestea erau pe o singura pagina (cred ca luate ITM), cu "capitole" numerotate ( I, II ... IX).
Ex.: actul aditional de anul acesta modifica lit. J - salarizare, iar pe contractul angajatului salariul este prevazut la pct. III.
Sper ca m-am facut inteles, pt ca mie mi se pare destul de ciudata situatia.
Astept raspunsul dvs. cu interes.
Multumesc!
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarele, in speranta ca ma puteti orienta:

In sfarsit, conducerea societatii este dispusa sa majoreze cu un anumit procent salariile tuturor angajatilor, iar asta presupune modificarea retelei tarifare care este anexa la CCM si depusa la ITM. Avem inregistrat la ITM un CCM din 2012, in care un art. spune ca: Cuantumul salariilor prevazute in anexe poate fi majorat de conducerea executiva fara a mai fi necesara modificarea CCM si fara ca aceasta majorare sa fie considerata negociere de salarii"

Acum urmeaza intrebarile:
- trebuie incheiat un act aditional la CCM (de modificare a anexei) si depus la ITM?
- daca da, tinand cont ca nu e vorba de negociere, cine pe cine convoaca, sau ce acte ar trebui intocmite si predate la ITM, pentru ca din cate imi dau seama in Legea dialogului social nu este prevazuta si aceasta posibilitate .......
- daca nu , este suficienta o hotarare CA, si doar pe baza acesteia sa se modifice toate contractele individuale de munca???

Multumesc!