avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce s-a intamplat la aparitia Ordinului 64 din 2003
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce s-a intamplat la aparitia Ordinului 64 din 2003

Buna ziua,

Chiar daca au trecut multi ani, as avea o intrebare. In momentul aparitiei modelului cadru al CIM, respectiv in 2003, angajatorul avea obligatia sa intocmeasca la toti angajatii CIM uri pe noul model, acte aditionale pentru modificarea contractelor in vigoare, sau contractele care erau deja incheiate se modificau automat prin efectul legii (nu sunt sigur ca exista asa ceva, dar ....)?
Pana acum nu mi-am pus intrebarea aceasta pt ca nu am avut legatura cu legislatia muncii, dar acum am descoperit niste acte aditionale care modifica litere din contracte de munca incheiate inainte de 2003 iar acestea erau pe o singura pagina (cred ca luate ITM), cu "capitole" numerotate ( I, II ... IX).
Ex.: actul aditional de anul acesta modifica lit. J - salarizare, iar pe contractul angajatului salariul este prevazut la pct. III.
Sper ca m-am facut inteles, pt ca mie mi se pare destul de ciudata situatia.
Astept raspunsul dvs. cu interes.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 5 Octombrie 2014
In principiu, trebuia sa se incheie acte aditionale la vechile c.i.m.

Contractele care erau deja incheiate nu se modificau automat prin efectul legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte aditionale cf codului muncii republicat 2011 allinaandrei allinaandrei Referitor la actele aditionale pe care trebuie sa le incheiem conform CM republicat 2011: In cadrul societatii noastre exista 2 forme de contracte ... (vezi toată discuția)
Numerotare articole la contractul individual de munca otilia_tec otilia_tec pana acum toate contractele individuale de munca le-am facut pe articole .prin aparitia Ord.1616/2011 modelul cadru este pe litere intrebare:este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca vechi RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua, Am salariati cu contract individual de munca din 2003. Acele contracte ... (vezi toată discuția)