avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator47

Activitate utilizator47

Intrebarea nu e daca conteaza cei 200-300 lei care de fapt sunt aproape 800 (370 electrica 427 GDF, bani multi pentru o familie monoparentala cu trei copii) ci daca cei care detin monopolul furnizarii energiei electrice pot obliga un posibil client la plata energiei electrice respectiv gazelor consumat de un alt client?
La Electrica, avand o agentie in orasul meu, am putut discuta personal si au gasit solutia pentru a incheia contractul de furnizare si asi recupra bani de la cel care a consumat curentul.
Cu GDF e mai greu, pentru a vorbi personal cu o persoana de conducere e nevoie sa ma deplasez la Brasov. Telefonic si prin trimiterea prin posta a actelor necesare, nu am reusit nimic, raspunsul a ramas acelas: trebuie platit consumul clientului anterior pentru a incheia un contract cu mine.
In privinta pretului apartamentul licitat: valoarea apartamentului a fost supraevaluat cu mult peste pretul pietei. Doua apartamente identice, unul evaluat la 95000 lei iar cel licitat la 137000 lei, Cel evaluat la 95000 nu era de vanzare. Cumparand la 75% din valoarea evaluata de fapt a fost pretul pietei,
Nu am cumparat prin notar. Apartamentul a fost cumparat la licitatie la executor judecatoresc iar pe actul de adjudecare scrie expres ca apartamentul este liber de sarcini etc.

Fiind in situatie de monopol nu cred ca are dreptul de a refuza incheierea unui contract de furnizare.

InCum s-a facut acest refuz? Verbal sau scris?

La GDF lucratoarea pur si simplu nu a luat cererea si actele necesare de la mine. Am reusit sa le trimit prin posta. Acum astept un raspuns in scris.

La electrica am primit o scrisoare de refuz, invocand ca avizul tehnic de racordare prevede ca facturile emise trebuie achitate de fostul utilizator si mi se cere un nou aviz de racordare care nu prevede acest lucru..
Am cumparat de la o banca un apartament cu trei camere. Electrica si GDF Suez refuza sa incheie un contract de furnizare cu mine pe motiv ca fostul proprietar are facturi neplatite. 360 lei electricitate si aproximativ 400 lei gaze. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc un serviciu de care nu am beneficiat eu? 760 lei sun bani multi pentru mine dar probabil putini pentru un avocat care sa ma ajute impotriva celor de la electrica si gaze, care pentru a avea curent si gaze ma obliga sa platesc elctricitatea si gazele pe care nu le-am consumat eu! Ce pot sa fac?