Am continuat disputa cu conducerea asociatiei de proprietari si ei se bat cu pumnul in piept ca ei sunt multi si eu + ceilalti 2 suntem putini. Acum, casiera aia a sunat pe cineva...zicea ca stie ea pe cine sa sune...si o auzeam cum zicea la telefon: "chiar daca suntem atatia...?.....chiar daca suntem 40 de apartamente???".
Eu am vazut ca in HG1588/2007, cea pe care ati prezentat-o la inceput nu este scris nimic de nici un fel de procentaj sau cota din totalul apartamentelor...si...zic eu, ca nu au dreptul sa refuze revizia atata timp cat noi inca mai suntem 3 apartamente care pe coloana aia ne bazam ca sa ne preparam hrana.
Ei au zis ca o sa stranga semnaturi....acum nu stiu cui sa o duca...ce sa faca...pentru ca...vizibil iritati de ce le ziceam au inceput cu minciuni....si intr-un mod lamentabil.
Tot parerea mea este ca...daca strang ei semnaturi...probabil ca or sa aibe nevoie de toate...asa ca tare as vrea sa vad daca semneaza in locul meu.
Tot ce vreau este ca daca am dreptate...sa le demonstrez ce nesimtiti sunt...si sa vada vecinii ce abuzuri fac astia, iar daca semneaza sau ceva in locul meu atunci fac scandal mare, ca este fals.
Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat, e mai mult decat bine-venit, si multumesc pentru sfaturile anterioar.
Ca sa va dau si un feedback ca sa vedeti cum este pe la noi, a venit administratorul pe la mine si i-am spus ca sa aplice legea si sa faca revizia. I-am dat exemplu cu instalatia de termoficare si ca daca ma debransez de la caldura, platesc in continuare pentru tevile care trec pe la mine prin apartament si eventualele revizii/avarii...etc. Mi-a spus ca aia e altceva (mama prostilor e mereu gravida...offf).
L-am intrebat la ce furnizor de gaze suntem si mi-a zis dupa ceva perioada de ragaz ca suntem la Enel Gaz Romania (probabil EOn Gaz Romania). Din discutii ulterioare, am aflat tot de la el ca foaia ce atesta lucrarea de inchidere a gazelor este de la Distrigaz. Deci nici macar atata informatie nu mi-a dat.
Mi-a raspuns ca aia (distribuitorul sau furnziorul de gaz) o sa inchida vanele sau ce or fi ele, si vor oprii gazele asa k eu nu o sa mai am gaze naturale furnizate prin instalatie si nici ceilalti care sunt legati la vechea coloana.
A spus ca imi prezinta foaia de la aia prin care inchid astia gazele...de parca m-ar interesa.
I-am spus k tre sa aplice legea si ca nu-i dupa el.
El mi-a raspuns foarte indiferent si sigur pe el ca il doar in cu* de lege si ca il doare in cu* ca oricum astia taie gazele si ca ei nu platesc. Exact asa s-a exprimat. Scz de limbajul nepotrivit.
Asa ca...o sa iau legatura cu ceilalti 2 locatari in situatia mea...sa vad daca vor fi intelegatori. Apoi vreau sa iau foaie de la Distrigaz sau EOn care sa ateste ca ei nu imi pot oferii in baza prevederilor in vigoare gaz in instalatie deoarece nu e facuta revizia. Cu ea vreau sa merg la primarie si sa vorbesc cu cineva sa ii explic care e treaba si cum administratorul refuza sa aplice reglementarile in vigoare...si anume...revizia introdusa la fiecare in suma de la intretinere. Sa vedem poate pot sa il ating pe nesimtit. Ca asa e la noi....daca suntem putini, suntem calcati in picioare.
Nu vreau sa fiu ignorant, dar cum aflu la ce distribuitor de gaze sunt, pt ca tare mi-ar place sa vorbesc cu cineva de acolo.O sa incerc sa merg la primarie sa ma interesez cu cine face asociatia mea revizia sau ce alte detalii vor putea functionarii de acolo sa imi ofere.
Ca si caz general....pot astia sa ma debransezez, sau eu pot face ceva din punct de vedere leagal in privinta asta daca ma debranseaza (pot sa ii dau in judecata)?
Salutare.
Problema mea e oarecum similara dar din cealalta perspectiva.
Blocul meu trebuie sa faca revizia de 10 ani la gaze. Din tot blocul doar apartamentul meu si inca 2 apartamente mai sunt pe vechea coloana de gaze (coloana originala de distributie a gazului), celelalte apartamente tragandu-si coloana separata.
Acum...pe mine ma tot someaza sefu asta de scara ca o sa imi tai gazele mie, si la celelalte 2 apartamente, daca nu cumva noi(cele 3 apartamente care am ramas pe coloana veche) nu platim reveizia pentru toate punctele de ardere din bloc(deci inclusiv pentru cei care au coloana separata). Suma se ridica undeva la peste 2000 ron care normal va fi impartita la 3 apartamente.
Acum....eu banii astia nu ii platesc nici in ruptul capului, ca sa ma exprim frumos. Dar, nici nu vreau sa ma debranseze. Eu nu am nici un fel de datorii si nu consider normal sa fiu debransat. Eu vreau sa imi platesc revizia mea si cu asta basta.
Problema pe care vreau sa o ridic...pot astia sa ma debranseze?...pt ca...in conformitate cu citatul de mai sus privind legea care reglementeaza acest lucru....nu e legal sa fiu debransat.
Si inca ceva...unde ar trebui sa sun, sau cu cine ar trebui sa vorbesc pentru a sti exact ce se intampla cu scara asta a mea, pentru ca nu dai doi bani ruginiti pe ce zice sefu scarii.
Multumesc