avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... revizie gaze la 10 ani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

revizie gaze la 10 ani

Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca proprietarii apartamentelor debransati de la reteaua comuna de gaze, sunt obligati sa plateasca contravaloarea reviziei la gaze(revizie care se executa odata la 10 ani).
Cel mai recent răspuns: Rivas4 , utilizator 20:12, 9 Aprilie 2013
Repartizare costuri de verificare periodica instalatie de gaze se realizeaza strict beneficiarilor instalatiei de gaze

Nu este adevarat.
Vechea coloana de gaze pe care cei deconectati au folosit-o pana a-si monta CT le trece inca prin apartamente, asa incat ei trebuie sa contribuie, alaturi de cei ramasi in sistemul comun, la achitarea acestei verificari.
Iata ce spune HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007:
Art.32
.........
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Multumesc de raspuns ,dar,nu este prevazut in lege aceasta situatie mentionata de dumneavoastra.
aveti dreptate....acelasi lucru l-am subliniat si eu ,dar,presedintele asociatiei care este debransat de la coloana de gaze refuza sa plateasca costurile reviziei.
Cum adica nu e prevazut in lege? Dar eu v-am citat din lege.... Nu se poate scrie in lege despre orice exemplu concret!
Ce Dumnezeu! Ce inseamna "ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna", daca nu exact ce se intampla la dv?

Daca se neaga aplicarea legii sau contorsiuni ale mintii pe interpretari supracalifragilistice ale legii, atunci ce se mai poate discuta? Nici cu mama legilor nu-i convingi daca nu e in interesul lor personal. Sa fie clar!

Alte discuții în legătură

Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)
Decizie corecta a asociatiei de proprietari ? leia leia Suntem trei apartamente pe scara care nu ne-am pus contoare de gaze separat . Deoarece unul din cele trei apartamente are datorii mari la intretinere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare. locuiesc ... vaid66 vaid66 Buna ziua, Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare. Locuiesc intr-un bloc de apartament cu 2 scari conectat la reteaua de incalzire in felul urmator: - ... (vezi toată discuția)