avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ramas fara gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ramas fara gaze

Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu un alt apartament pe vechea conducta de gaze, deci care platim pausal la Asociatia de proprietari. De 30 de zile o fost sistata furnizarea gazului .eu nu am datorii la asociatia de proprietari. Presedintele asociatiei mi-a zis ca trebuie reinnoit contractul cu Eon,si de aceea a fost oprit gazul. In situatia asta deschiderea se plateste de catre asociatie de proprietariX-(

Pot actiona asociatia de proprietari in instanta intrucat contractul de furnizare a gazului este incheiat intre Eon si asociatie?
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:57, 14 Decembrie 2011
Personal cred ca e vorba despre comoditatea presedintelui asociatiei care nu a mai considerat necesar sa se deplaseze la furnizor ca sa reinnoiarca contractul pentru 2 proprietari.
Si da, cred ca ati putea sa actionati asociatia in judecata.

Nu puteti fi silit sa va contorizati consumul, daca nu doriti asta. Au facut un abuz de putere.

Asta......daca nu cumva au lasat facturi neplatite. Interesati-va si la Eon daca sunt debite restante din partea asociatiei, ca acesta este un alt motiv penru care gazele pot fi oprite de la furnizare
luciano39ok2007 a scris:

Pot actiona asociatia de proprietari in instanta intrucat contractul de furnizare a gazului este incheiat intre Eon si asociatie?


Avand in vedere ac nu sunttei parte semnatara a contractului de furnizare servicii,
eventuala dvs actiune in instanta va fi respinsa
multumesc,am fost si la eon si m-am interesat si mi sa raspuns ca debransarea a fost facuta la cererea asociatie de proprietari,si cei de la gaz au luat si contuarul

si asociatia de proprietari nu are datorii la eon ,si nici noi adica cele doua apartamente nu avem datorii catre asociatie ,deci nu vad motivul prin care asociatia de propietari sa ceara debransarea de la reteaua de gaze
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
elga50, moderator
Asociatia de proprietari are mai multe motive sa rezilize contractul cu furnizorul daca au ramas doar doua apartamente bransate la instalatia veche. Unul din motive este siguranta acestei instalatii. Pentru ca cele doua apartamente sa aiba gaz, acesta circula prin conductele instalate in toate apartamentele, conducte vechi, nefolosite si care pot prezenta oricand mici pori prin care se poate scurge gazul. O instalatie nefolositoare celorlalti vecini si care pot pune viata in pericol tuturor.
Intr-o scara, la noi, a ramas un singur apartament bransat la vechea coloana de gaz, ceilalti avand centrale proprii. Un vecin a facut modernizari in apartament si-a atins acesata coloana de gaz din casa lui. Imediat gazul a rabufnit in casa. A strigat, au venit alti vecini, au tinut astupat efectiv cu mana goala si-au sunat la E-ON. In cinci minute a aparut meseriasul care a oprit gazul de la intrarea in blob. A dat telefon la sediu si-a prezentat situatia. A primit dispozitie sa desfiinteze acest contoar si sa sigileze instalatia.
Singurul proprietar ce mai folosea gaz a reclamat la furnizor si-acesta a motivat ca opreratiune s-a facut la solicitarea asociatiei, ceea ce, evident, nu era adevarat.
Presedintele, discutand apoi cu reprezentantii furnizorului, a inteles situatia, pericolul si-a convin proprietarul sa-si instaleze centrala proprie.
Cred ca totusi aceste argumente n-ar sta tocmai "vertical". Pai de spart teava care ii trece prin apartament la o lucrare de amenajare i se poate intampla oricui, ca foloseste sau nu teava, adica este un accident, tot asa cum acel cineva isi putea intepa teava de care se foloseste pentru centrala proprie din apartament.

Cei care se deconecteaza din coloana verticala pur si simplu isi taie teava orizontala de conectare si-si blindeaza accesul pe coloana. Dar asta nu insemna ca acea coloana nu era folosita de vreme ce doi proprietari o utilizau inca, asa veche cum e ea.

Utilizatorul nu ne spune daca totusi s-a constatat deteriorarea acestei coloane de gaz si care ar justifica poate oprirea gazului pana la repararea ei, dar nu incetarea contractului.
Asociatia de proprietari ii reprezinta pe toti proprietarii si ar trebui sa-i serveasca pe toti, fara discriminare.

Si, la limita, daca presedintele asociatiei dorea sa scape de acel contract, ar fi putut sa faca munca de lamurire cu cei doi proprietari sa-i determine sa se contorizeze si ei, nu sa-i puna in fata faptului implinit de a "le taia macaroana", trezindu-se oamenii fara gaze in apartament.
Parerea mea!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Verificare instalatie gaze udau_1966 udau_1966 incepand de azi,09.04.2013, in asociatia mea au inceput verificarile la instalatia de gaze ce alimenteaza fiecare apartament, verificare care se face ... (vezi toată discuția)
1. demisie presedinte 2. debransare fara avizul asociatiei daniela ciocoiu daniela ciocoiu 1. Ma intereseaza unde se poate adresa un presedinte de asociatie pentru a demisiona din functie. 2. Daca un chirias al unui apartament s-a debransat si si-a ... (vezi toată discuția)